Recepta

Mona de Pasqua

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

per Dolors Mateu , 23 de març de 2016 a les 00:00 |
Mona de Pasqua | Dolors Mateu
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Temps de mones, aquest any la podem de yema, què us sembla?
 

Ingredients per a una mona d'uns 20cm. de diàmetre:
Un pa de pessic genovès (aquí)  

Melmelada d’albercoc (aquí)  

Almívar per mullar el pa de pessic:

100 cc. d'aigua
200 gr de sucre
conyac.

Yema:
3 ous grans
200 gr. Aproxim. de sucre
15 gr. de farina de blat de moro o maizena
90 cc. d'aigua
1 fulla o 2 g. de gelatina

Per decorar:
fruita confitada
Ous de xocolata
Ametlla amb granet
 
Feu el pa de pessic genovès, el dia abans, seguint les pautes donades en la recepta (aquí)  
 
Elaboreu l'almívar i poseu a bullir en un cassó el sucre i l'aigua fins que el primer es dissolgui. Refredeu.
Barregeu a parts iguals almívar i conyac. Reserveu.
 
Feu la yema:
Peseu els ous primer (sense la closca), aquest pes és el que haureu de posar de sucre.
Bateu els ous i l'aigua, coleu.
Barregeu bé la maizena amb el sucre.
Ajunteu les dues barreges en un pot i poseu a bullir batent bé amb les varetes perquè no facin grumolls ni s'enganxi la barreja al cassó.
Poseu la gelatina en remull amb una mica d'aigua freda, quan estigui tova, escorreu-la i afegiu-la a aquesta crema ja temperada i la remeneu bé fins que s'hagi desfet.
 
Torrareu l'ametlla al forn, sota el grill, estesa en una safata, s’ha de remoure perquè es torri de manera uniforme, triga poc.
 
Muntatge de la Mona:
Partiu el pa de pessic per la meitat, amareu amb l'almívar la part de baix, una capa de melmelada d'albercoc, una capa de rovell, sucre i cremeu amb un estri per a tal fi.
Tapeu amb l'altra meitat del pa de pessic mullada en almívar també.
Mulleu tot el pa de pessic amb una mica d'almívar, repartiu el rovell per tota la seva superfície, i costats també.

Amb l'ametlla torrada cobriu els laterals.
Decoreu la part superior amb la fruita confitada, els ous de xocolata i  el que vulgueu.
Poseu a sobre d'una safata amb blonda de paper, guardeu a la nevera.
Abans de menjar-la deixeu-la temperar almenys una hora.
 
Mona de Pasqua de yema
 

 

Participació