Endesa millora la fiabilitat del subministrament elèctric a Juneda, els Alamús i Torregrossa

L'actuació duta a terme possibilita que la xarxa es pugui alimentar per vies alternatives en cas d'eventual incidència o puntes de demanda

ACN
22 de març del 2016
Actualitzat a les 12:19h
Una torre d'electricitat
Una torre d'electricitat | Endesa
Endesa ha finalitzat recentment les tasques de reforma de la xarxa elèctrica de mitjana tensió al municipi de Torregrossa (Pla d'Urgell). Els treballs, que han suposat a la companyia una inversió de 60.000 euros, han consistit en la renovació de dos centres de transformació i en la instal·lació d'una nova estesa que connecta un amb l'altre per tal de reforçar la seva fiabilitat.

L'objectiu d'aquesta acció és millorar la continuïtat i qualitat del servei elèctric al municipi de Torregrossa i també a les poblacions properes dels Alamús (Segrià) i Juneda (Garrigues). A més, l'actuació duta a terme, que rep el nom tècnic d'anella elèctrica, possibilita que la xarxa es pugui alimentar per vies alternatives en cas d'eventual incidència o puntes de demanda.

Els centres de transformació que s'han connectat són els que estan ubicats als carrers Urgell i Bell-lloc, a Torregrossa. Per fer-ho, Endesa ha efectuat una nova estesa de 488 metres de longitud que discorre, de manera subterrània, pels carrers Ronda Nord i Urgell. Aquest sistema permet que els 28 centres de transformació que alimenten el municipi de Torregrossa es puguin alimentar des d'un altre punt si és necessari.

D'aquesta manera la companyia construeix una nova anella elèctrica, "imprescindible" per tal que, en cas de puntes de demanda o d'una incidència en el servei, la xarxa es pugui alimentar per vies alternatives i minimitzar així el temps d'interrupció del subministrament als clients. A més, es redueixen els temps de maniobra i es faciliten les tasques de manteniment, segons Endesa.

Per fer possible aquesta reforma, la companyia energètica ha renovat íntegrament la tecnologia dels dos centres de transformació que compten ara amb unes cabines que funcionen amb un gas amb característiques especialment aïllants.

El gas incorporat s'autoregenera, a diferència de l'oli, que pateix una descomposició gradual. A més, conté propietats dielèctriques, fet que impedeix una bona conducció de l'electricitat i disminueix el risc d'incidència, gràcies a la seva alta estabilitat tèrmica i química.

Els treballs formen part dels plans d'inversió d'Endesa a la xarxa de distribució de la plana de Lleida. L'octubre del 2015 la companyia va destinar més de 33.000 euros a instal·lar un sistema de telecontrol que permet maniobrar la instal·lació a distància i garantir, per tant, una restitució més ràpida del subministrament elèctric en cas de produir-se una incidència. Aquesta reforma beneficiava el servei dels clients de les Borges Blanques i Juneda, a les Garrigues; Bell-lloc d'Urgell i Torregrossa -on s'han fet les obres-, al Pla d'Urgell, i dels Alamús, al Segrià.