El Govern no es planteja el túnel de Comiols i aposta per un projecte més ambiciós

El conseller de Territori, Josep Rull, assegura que els 185 milions de l'obra no suposarien un canvi substancial

El conseller de Territori, Josep Rull
El conseller de Territori, Josep Rull | Adrià Costa
19 de març del 2016
Actualitzat a les 21:30h
Porta tancada al projecte del túnel de Comiols. El Govern de la Generalitat no es planteja tirar endavant aquesta obra ja que, segons el conseller de Territori Josep Rull, no aporta canvis substancials. En una entrevista a NacióDigital, Rull assegura que aquest túnel que enllaçaria la comarca de la Noguera amb la del Pallars Jussà costaria 185 milions d'euros per reduir només 3,7 minuts de trajecte, unes xifres que considera que no es poden assumir en l'actual context econòmic.

"Aquesta obra cal que sigui replantejada d’una manera molt més ambiciosa per tal que tinguem un retorn de la inversió molt més gran" explica Rull, que assegura que el projecte a curt termini a la L-512 i a la C-1412b és reduir la sinistralitat.

Una obra reivindicada al territori

L'obra del túnel de Comiols va ser plantejada fa més d'una dècada sense que cap executiu català l'hagi tirat endavant tot i les reivindicacions del territori. Precisament aquest mes de març, el PSC va registrar una Proposta de Resolució al Parlament per demanar a l'executiu de Carles Puigdemont que reservi una partida per començar a enfilar la millora de la zona amb una millora de l'accessibilitat de la carretera que va d'Artesa de Segre a Isona.