Detinguts dos homes al Pallars Jussà per sostreure gairebé 6 quilòmetres de cable telefònic

Durant el darrer mes i mig havien venut 1.471 Kg de cablejat de coure en una deixalleria de Torrefarrera, al Segrià

Redacció
19 de març del 2016
Actualitzat a les 11:34h
Un pal amb els cables tallats pels lladres
Un pal amb els cables tallats pels lladres | Mossos

Els Mossos d'Esquadra de Tremp van detenir el dia 16 de març dos homes, de 62 i 33 anys, tots dos de nacionalitat espanyola, veïns de Vilaller i Pont de Suert (l'Alta Ribagorça), com a presumptes autors de tres delictes de furt.
 
A principis de febrer, van tenir coneixement de la sostracció de cable de coure telefònic en territori aragonès i català, en la línia que uneix Areny amb Torre de Tamúrcia. Segons les informacions, uns desconeguts havien agafat, durant la primera quinzena de febrer, 105 trams de la línia, sumant un total de 5.700 metres. Aquests furts van deixar sense connexió telefònica a la Vall de la Terreta, al terme municipal de Tremp.
 
Arran dels fets, representants d’una companyia telefònica va presentar dues denúncies davant la Guàrdia Civil de Montsó, per furts continuats en la línia de telefonia fixa. Els Mossos de Tremp van executar un dispositiu d’investigació i vigilància per tal de localitzar els autors.
 
Gràcies a la col·laboració ciutadana, el 14 de març es va rebre informació de la presència per la zona d'un vehicle monovolum, ocupat per dues persones, que hauria estat vist pels voltants de la línia de telèfon. Els mossos, amb vehicles de paisà per evitar ser detectats, van iniciar un dispositiu per la zona per interceptar els sospitosos.  I el dia 16, una patrulla va enxampar dos homes mentre es trobaven enrotllant 600 metres de cable que havien tallat.
 
A més, els investigadors van localitzar a un quilòmetre d'on es trobaven els detinguts, amagat en una zona boscosa i lluny de la pista forestal, un monovolum amb els seients plegats preparat per carregar el material sostret.
 
Entre el punt de la detenció i el vehicle, els agents van intervenir divers material i eines relacionades amb el furt de cable: una perxa amb ganxo per estirar i baixar el cable per realitzar el primer tall, cordes, tenalles, una cisalla, alicates, guants, llums frontals i uns prismàtics.
 
Un cop a comissaria, els agents van continuar amb les indagacions i van constatar que els detinguts havien venut molt cable de coure, directament o per persones del seu entorn, en una deixalleria de Torrefarrera (el Segrià). En total, van comptabilitzar que en el darrer mes i mig havien fet 12 vendes de cable de coure, sumant un total de 1.471 quilograms.
 
Els detinguts, un d'ells amb antecedents per delictes contra el patrimoni, van passar dijous a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la capital del Pallars Jussà