«El meu Queralt», el llibre pòstum de mossèn Ballarín

El volum es publicarà per Sant Jordi | Es tracta d'una selecció dels textos més emblemàtics del religiós sobre el Santuari de Queralt

Llibres de Josep Maria Ballarín.
Llibres de Josep Maria Ballarín. | ACN
ACN
19 de març del 2016
Actualitzat a les 14:09h
El llegat literari de mossèn Ballarín no s'atura amb la seva mort. De fet, el religiós estava preparant un llibre amb motiu de la commemoració del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, que se celebra aquest 2016.

El títol serà "El meu Queralt", i estarà format per un recull dels textos que mossèn Ballarín va dedicar a la Mare de Déu de Queralt i al Santuari, on hi va viure durant 35 anys, des del 1958 fins al 1993. El seu editor, Jaume Huch, ha explicat que el llibre veurà la llum després de Sant Jordi "perquè no quedi amagat per la Diada i perquè es vol convertir en un homenatge a Ballarín".

"És un llibre que li feia molta il·lusió, però els últims dies ja no hi podia treballar", ha remarcat. Per a Huch, Ballarín era "el gran savi que ens quedava de la generació de la Lleva del biberó". "Un noi molt marcat per la guerra, per les circumstàncies que va patir al front i la malaltia de la tuberculosi. Era un home que tenia una mala salut de ferro, però que encara fumava Montecristos que ell anomenava anticristos", ha assegurat. 

Ballarín va viure a Queralt des del 1958 fins al 1993. El seu deixeble, mossèn Barniol, ha recordat la seva figura i ha dit que era una persona "amb els seus ideals, però que mirava més enllà i estava per la gent". Barniol ha destacat el seu llegat en la política i l'obertura que va fer de l'església.