Ros demanarà ajuda a Puigdemont per instal·lar grans superfícies a Lleida

L'alcalde assegura que buscarà el suport al Govern en el desenvolupament industrial i comercial de la ciutat

Redacció
18 de març del 2016
Actualitzat a les 0:44h
Àngel Ros durant la conferència
Àngel Ros durant la conferència | Paeria
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, no vol que la ciutat es quedi sense grans superfícies, i per aquest motiu ha explicat aquest dijous que està disposat a demanar-li ajuda al president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

En la conferència anual que organitza el Col·legi de Periodistes, el paer en cap ha explicat que ha demanat reunir-se amb el convergent per tal de plantejar-li diferents qüestions relacionades amb la capital del Segrià com ara demanar-li la col·laboració del Govern en "assignatures pendents" que passen pel desenvolupament industrial de la ciutat que vol tirar endavant l'Ajuntament de Lleida, amb el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans i l'ampliació del Segre fins a Alcoletge.

Ros també demanarà el suport del president per tal que la ciutat pugui disposar d'un model comercial que combini el petit comerç amb la presència de grans superfícies, com els que plantegen Carrefour al costat de l'Ll-11 i els projectes comercials de Torre Salses i Vallrufea. Així mateix, Ros també ha defensat la necessitat que Lleida també jugui en la lliga del comerç on-line.

Ros demana la complicitat per posar Lleida al Corredor Mediterrani

Una altra de les reivindicacions per a la qual Ros ha reclamat el suport del Govern i de la resta d'administracions és perquè Lleida pugui estar enllaçada amb el futur corredor ferroviari del Mediterrani, connexió que ha qualificat "d'imprescindible". Així, ha remarcat que Catalunya és el segon clúster agroalimentari d'Europa, mentre Lleida representa el 34% del VAB del sector primari del país.

En l'aspecte logístic, Ros també ha defensat l'aposta per desenvolupar la vessant de transport de mercaderies des de l'Aeroport de Lleida-Alguaire encarada a productes agroalimentaris amb un major valor afegit.