Serret ja enfila la PAC catalana

La consellera d'Agricultura assegura que el seu departament ja prepara la desconnexió amb la creació d'estructures d'Estat com una Agència Catalana de Boscos o un sistema d'assegurances agràries

Redacció
17 de març del 2016
Actualitzat a les 12:54h
Meritxell Serret, consellera d'Agricultura
Meritxell Serret, consellera d'Agricultura | ACN
La consellera d'Agricultura de la Generalitat, Meritxell Serret, ha assegurat aquest dijous que el seu departament ja està treballant en una política agrària pròpia en vistes a la creació de la República catalana. Serret ha recordat que Catalunya ja disposa de diverses competències exclusives en matèria agrària, si bé no les suficients com per abordar la desconnexió d'Espanya.

És per aquest motiu que la consellera ha indicat en una entrevista a La Xarxa que aquesta nova estructura d'estat ha d'anar acompanyada de diverses competències com la d'un sistema d'assegurances agràries, un nou control i seguiment de la seguretat alimentària i una regulació fronterera que sigui capaç de gestionar les importacions i exportacions.

En aquest sentit, la consellera ha explicat que Agricultura està treballant en una Agència Catalana de Boscos amb l'objectiu d'aconseguir "una política forestal que promogui la gestió unificada amb estratègies i recursos".