La plantilla de Port Ainé i Espot convoca una vaga per Setmana Santa

L'aturada es durà a terme entre el 25 i el 27 de març

Redacció
16 de març del 2016
Actualitzat a les 16:35h
Les estacions pallareses de FGC, en vaga
Les estacions pallareses de FGC, en vaga | Consell Esportiu Pallars Jussà

El comitè d'empresa de Skipallars, que agrupa les estacions pallareses d'Espot i Port Ainé, ha anunciat una vaga entre els dies 25 i 27 de març, en plena campanya de Setmana Santa, segons ha anunciat Comissions Obreres (CCOO). En un comunicat, el sindicat denuncia que l'empresa s'ha negat a negociar el Conveni de Turisme i Explotacions de Muntanya i a convocar la mesa negociadora.

A més, el sindicat critica que Ferrocarrils de la Generalitat, titular de les explotacions, va aplicar "sense cap dilació" les retallades del 2010 "deixant les parts substancials del conveni congelades i ara es nega a negociar un conveni que està congelat des del 2012". La vaga també afecta l'estació d'esquí de la Molina i els trens cremallera de Núria i Montserrat.

Des de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO de Catalunya han volgut reiterar la seva "voluntat de diàleg" i han tornat a demanar la convocatòria de la mesa negociadora en un breu termini de temps, "per evitar el conflicte que es produiria en els inicis d'aquesta temporada turística".