Albert Alins encapçalarà la nova Direcció General de Polítiques de Muntanya

Coordinarà l’aplicació del conjunt de polítiques sectorials que són estratègiques per als territoris de muntanya

Redacció
16 de març del 2016
Actualitzat a les 10:04h
Alins, en imatge d'arxiu, en una compareixença amb els mitjans
Alins, en imatge d'arxiu, en una compareixença amb els mitjans | ACN

Alins, en imatge d'arxiu, en una compareixença amb els mitjans. Foto: ACN


El Govern ha nomenat Albert Alins, qui fou elegat del Govern a l'Alt Pirineu i l'Aran entre el 2011 i gener del 2016, com a director general de la recentment creada Direcció General de Polítiques de Muntanya, adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat. Aquest organisme, la creació del qual va ser anunciada pel president Puigdemont durant la seva primera visita al Pallars Sobirà com a president, neix per coordinar l’aplicació del conjunt de polítiques sectorials que són estratègiques per als territoris de muntanya.

En concret, proposarà i dirigirà programes i projectes estratègics per a aquests territoris que mobilitzin recursos tècnics i econòmics d’altres departaments; elaborarà disposicions de caràcter general relatives a la muntanya que assegurin la integració d’una visió interdepartamental; i farà el seguiment i l’avaluació de l’impacte que es derivin de les diferents polítiques sectorials.

Entre les funcions de la nova Direcció General destaquen l’assessorament en els processos normatius, de planificació i programació del Govern per garantir que es tenen en compte les especificitats dels territoris de muntanya; la coordinació de les actuacions de les diferents administracions públiques en aquesta matèria i la participació en diferents comissions transversals. 

El nou organisme tindrà adscrit el Servei d'Actuacions de Muntanya. Per crear aquesta nova Direcció General es modifica el Decret 342/2011, de 17 de maig, de reestructuració del Departament de Territori i Sostenibilitat. Alins també va ser alcalde del Pont de Suert (Alta Ribagorça) entre 1999 i 2015, i diputat de la Diputació de Lleida entre 1999 i 2007, ens del qual va ser vicepresident econòmic i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica. Prèviament (1996-1999) havia estat gerent del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça.