El mestre agredit a Bellcaire va ser amenaçat abans pel pare d'una alumna

La filla era amiga dels dos joves denunciats per colpejar el professor amb una barra de ferro al braç

ACN
15 de març del 2016
Actualitzat a les 17:54h
Imatge de l'exterior del centre
Imatge de l'exterior del centre | Xtec
El mestre agredit divendres presumptament per un menor de 15 anys i una noia de 18 amb una barra de ferro al braç ha declarat aquest dimarts al jutjat d'instrucció 2 de Balaguer. Però no ho ha fet amb motiu d'aquesta agressió sinó perquè el pare de l'alumna, amiga dels dos joves, el va presumptament amenaçar el dia abans. S'ha tractat d'un judici ràpid, en el qual no hi ha estat present cap fiscal.

Segons fonts pròximes al cas, el pare ha reconegut al judici que va anar a buscar el professor per demanar-li explicacions amb motiu d'alguns incidents que havien tingut lloc amb la seva filla durant els últims 15 dies. Ha reconegut, segons les mateixes fonts, que el va agafar de la camisa però ha negat en tot moment que el colpegés ni que tingués cap intenció de fer-ho. La directora de l'institut Ermengol IV de Bellcaire d'Urgell (Noguera) també ha declarat aquest dimarts i ha dit que l'home va acorralar el mestre.

Dilluns es va saber que els Mossos d'Esquadra van detenir dissabte passat un menor de 15 anys i una noia de 18 que suposadament van colpejar amb una barra de ferro el braç d'un docent a l'institut de Bellcaire d'Urgell. Sembla ser que van actuar com a represàlia per un toc d'atenció que el mestre va fer a una alumna amiga dels dos agressors, que no són alumnes del centre i van anar a trobar el professor el passat divendres. Els dos joves van quedar en llibertat després de declarar a comissaria fins que siguin cridats pel jutge.

Avui dimarts, però, ha transcendit que el dia abans d'aquest incident, concretament dijous passat, el pare de l'alumna del centre amiga dels dos agressors va anar a demanar explicacions al professor de gimnàstica sobre els incidents que haurien tingut lloc amb la seva filla.

Segons fonts pròximes al cas, en una classe amb el docent, l'alumna li va dir que no podia córrer perquè s'havia deixat el seu inhalador ja que pateix asma i el mestre li hauria dit bromejant "tranquil·la, ja t'enterrarem". Un altre dia, mentre veien uns vídeos, el mateix professor hauria fet fora de classe a l'alumna perquè la noia estava menjant galetes i l'hauria amonestat.