Les darreres cartes sobiranistes de «mossèn Tronxo»

Josep Maria Ballarín va tancar a llista de Junts pel Sí a la demarcació de Lleida

Redacció
18 de març del 2016
Actualitzat a les 9:06h
Mossèn Ballarín ha mort als 96 anys
Mossèn Ballarín ha mort als 96 anys | TV3
Mossèn Ballarín ha mort aquest divendres a l'edat de 96 anys. Apassionat pel seu país, en els darrers anys va mantenir un discurs sobiranista que el va dur a tancar la llista de Junts pel Sí a la demarcació de Lleida. Ja amb una salut deteriorada, el popular capellà no va poder assistir a cap acte de la candidatura, però sí va enviar un parell de cartes que van ser llegides pels candidats.
 
 Carta de Josep Maria Ballarín. 22-9-2015
 
"Bona gent. Sóc capellà a Gósol. Tinc 95 anys, català sense pors. Resulta que entre peres i pomes vinc a representar el poble del Ponent, així que les enceto per algú d’aquestes terres que tots coneixeu. En Màrius Torres: La galerna i el llamp, el torb i la tempesta sobre l’ample terrer l’han combatut a ras. La flor de l’esperança minúscula i tenaç, color dels nostres somnis, únicament hi resta.

A hores d’ara parlar del torb i la tempesta està al dia perquè ens les claven per tot arreu, però no tinc cap por que si anem junts no hi ha qui ens tombi. Però el poeta ens parla de la flor de l’esperança minúscula i tenaç. Ara la nostra esperança no és minúscula, però té la tenacitat d’un poble que s’ha cansat de ser mesell. Diumenge toca votar, bona gent, no tingueu por, voteu Junts pel sí.

Aquest cop no votem ningú, votem Catalunya. I acabo amb els polítics. El poble us ho exigeix, no us esperdigoleu amb minúcies de partit, feu sempre pinya".