Els colors de la primavera 2016 segons Pantone

Els consells de l'experta en màrqueting Ester Terés

Els colors de la primavera 2016
Els colors de la primavera 2016 | Pantone
Ester Terés
15 de març del 2016
Actualitzat a les 11:51h

L'empresa de Nova Jersey analitza els colors clau de la primavera a través d’un informe.
 
Un lloc calmat, més assolellat, feliç i on ens sentim lliures. Aquesta és la primavera que Pantone descriu a la seva Fashion Color Report.
 
La paleta de colors s’inspira en el món de l'art - de Matisse, Picasso i Frank Stella a Ester Stewart i Sam Falls -  i és un homenatge als recursos naturals. Desconnecta de la tecnologia i intenta despertar el sentit de la reflexió i l’evasió lúdica.
 
Els deu colors seleccionats, proposen endinsar-nos cap a indrets més tranquils i serens que inciten a la relaxació, la curiositat i l'exploració. A més, transcendeixen les normes culturals i de gènere esdevenint una paleta unisex.
 
"Els colors d'aquesta temporada ens transporten a un lloc més alegre i assolellat on podem expressar una versió més real i subtil de la nostra essència", declara Leatrice Eisman, directora executiva del Pantone Color Institute.
 
Troba la inspiració amb alguns dels dissenys vistos a la passarel·la catalana 080 Barcelona Fashion:

1. Rose Quartz
Amb un aire relaxat, ens recorda al pètal d'una flor. Rose Quartz ens ajuda a escapar de l'estrès de la ciutat i endinsar-nos a una primavera fresca. Descrit com una "posta de sol serena" o unes "galtes rosades". Aquest color domina bona part de la posada en escena de Manuel Bolaño i proporciona el toc romàntic als vestits de Justicia Ruano.
 

2. Peach Echo
El taronja ha estat present en la majoria de dissenys en les darreres temporades. Per la primavera es reinventa amb un to préssec que emana qualitats més amigables i evoca la calor i l'accessibilitat. Vist en els vestits vaporosos de les col·leccions de Justicia Ruano i Guillermina Baeza.
 

3. Serenity
Lleugeresa i serenitat. Aquest color és un bon aliat de la primavera i dels seus cels delicadament opacs. Yerse i Pablo Erroz han vestit alguns dels seus models amb aquest to tan ingràvid.
 



4. Snorkel Blue
Inspirat en un blau marí suau que recorda les tardes d’estiu a la fresca. Ens evoca unes vacances relaxant i ens anima a realitzar una escapada. Clars exemples de combinacions són les que han mostrat els dissenyadors Edgar Carrascal, Guillermina Baeza i Escorpión.
 

5. Buttercup
A diferència de la resta de tons suas, en el to Buttercup trobem un contrast. Una mostassa tímida que ens transporta a un paradís assolellat. Els dissenys de Guillermina Baeza i TCN revelen un far brillant que ens transporta a un lloc més feliç i càlid.
 

6. Limpet Shell
Una ombra d’aigua que s'inclina cap a la família dels verds. Un to clar, net i definit. Limpet shell ens suggereix la claredat i la frescor. Les seves influències nítides i modernes evoquen una tranquil·litat deliberada, conscient. Vist en les propostes de BCN Brand, Custo i Celia Vela.
 

7. Lilac Grey
Un to neutre i bàsic en cada paleta de temporada. En essència, com a base, el gris és el color dominant, però un lleuger toc lila l’actualitza afegint un avantatge distintiu al gris clàssic. Els dissenys de Josep Abril, TCN i Miriam Ponsa se n’han fet ressò.
 

8. Fiesta
Un color passional que convida a sentir l'energia i l'excitació d'una festa. Compta amb un contrast notable, ja que s'allunya del to pastís apagat. Les col·leccions de Yerse i Escorpión, vistes a la passarel·la 080 Barcelona Fashion, han jugat amb aquest to.
 

9. Iced Coffee
Un color de transició que ens transporta a través de les estacions. El to que emula el cafè amb gel es manifesta com un altre neutre per a la temporada. Amb la seva qualitat terrenal natural, la suavitat i subtilesa, crea una base estable quan es combina amb la resta de colors d'aquesta temporada. Txell Miras i Josep Abril l’han presentat en algunes de les seves propostes.
 

10. Green Flash
Aquest color tan viu convida a l'espectador a explorar i endinsar-se en un món més radiant. Molts dissenyadors han optat per usar aquest to verdós per donar vida a les seves col·leccions: Delpozo o Custo són dos clars exemples.
 

L'Ester Terés és consultora per a marques de moda i bellesa, segueix-la a twitter.
 
Fotos PANTONE, 080 Barcelona Fashion i Delpozo.