Lleida es fa visible a Brussel·les per reivindicar la seva connexió al Corredor Mediterrani

Àngel Ros es reuneix amb representants de mobilitat europea per defensar la necessitat de connexió de la demarcació

Redacció
14 de març del 2016
Actualitzat a les 11:53h
Àngel Ros, alcalde de Lleida
Àngel Ros, alcalde de Lleida | Laura Cortés
La demarcació de Lleida vol estar connectada al Corredor Mediterrani. Aquesta és la idea força que mantenen els polítics lleidatans i que defensarà l'alcalde de la capital de Ponent, Àngel Ros, a Brussel·les. El primer edil participarà aquest dilluns en el fòrum europeu del Corredor Mediterrani i mantindrà reunions amb el director de la Xarxa per la Mobilitat Europea i amb el coordinador del Corredor Mediterrani.

Ros, ha manifestat que Europa no pot permetre’s prescindir d’una connexió ferroviària amb l’àrea de Lleida, deixant-la al marge del Corredor Mediterrani, ja que estaria apartant un territori que és una potència en el sector agroalimentari al vell continent, al ser exportador de molts productes, i que és un pool econòmic reconegut.

La reivindicació de Ros va en consonància amb els postulats que en els darrers anys han defensat altres administracions lleidatanes com la Diputació de Lleida, que el 2013 va començar a moure's per traçar complicitat amb el lobby Ferrmed.

De fet l'organisme provincial va encarregar un estudi a l'Institut Cerdà que va presentar a principis de mes i que planteja les oportunitats de convertir el pla de Lleida en una plataforma logística de primera magnitud al sud d'Europa.

En aquest sentit, l'informe apunta com a arguments forts la competitivitat del sòl industrial i el gran volum de transports de mercaderies de 31 milions de tones a Ponent, sobretot de productes agroalimentaris i amb un global de 3,8 milions d'operacions.