La Paeria reclama unes rodalies que connectin Lleida amb Binèfar i Montsó i amb Tàrrega i Cervera

El regidor Fèlix Larrosa diu que "s'ha de pensar en el confort, però també en l'organització del territori, implicant a totes les administracions competents, tant l'Estat com les aragoneses”

ACN
13 de març del 2016
Actualitzat a la 13:02h
Àngel Ros amb Fèlix Larrosa a la dreta
Àngel Ros amb Fèlix Larrosa a la dreta | Paeria
El tinent d'alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha reivindicat en nom de l'Ajuntament de Lleida un sistema de rodalies ferroviàries que connecti la ciutat amb Binéfar i Montsó, per un costat, i amb Tàrrega i Cervera, segons el traçat de l'Eix Transversal.

El tinent d'alcalde ha fet aquestes declaracions en l'acte d'inauguració de la Fira Expo Tren 2016, que se celebra aquest cap de setmana als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida. El certamen dedicat a l'oci i el modelisme ferroviari s'ha estrenat amb cues de visitants de tot l'Estat, segons la Paeria.
 
"S'ha de pensar en el confort, però també en l'organització del territori, implicant a totes les administracions competents, tant l'Estat com les aragoneses”, ha dit Larrosa, ja que "creiem que el transport ferroviari té futur i per tant hem d'anar en aquesta direcció".

D'altra banda, el tinent d'alcalde ha vinculat el futur del transport de mercaderies i la ciutat de Lleida a les reunions que una delegació de l'Ajuntament, encapçalada per l'alcalde Ros, mantindrà el proper dilluns, 14 de març, a Brussel·les tant sobre el futur del Corredor Mediterrani com del Central.

Inauguració d'Expo Tren

Per la seva banda, el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ha fet una valoració "extraordinària" de la 7a edició del saló Lleida Expo Tren, certamen destinat a promocionar la cultura ferroviària que ha obert les portes amb llargues cues ja des d'abans de les deu del matí. Ticó ha qualificat la fira de "referent a Europa" i ha destacat la presència de visitants de tot l'Estat, de França i Alemanya.

Ticó ha advocat perquè "Lleida es reivindiqui com a enclavament ferroviari potent" i ha explicat que FCG "està posant en marxa una nova idea de gestió ferroviària en la qual el tren no és només un element de mobilitat, sinó també una interconnexió que posa en comú experiències culturals, lúdiques i gastronòmiques, l'anomenat projecte Turistren".