Els vins pallaresos, a l'alça

Els caldos de la subzona Pallars sorprenen gratament a un dels tastadors de la prestigiosa Guia Peñín

Redacció
13 de març del 2016
Actualitzat a les 10:41h
Vecilla efectuant un tast a la Caparrella
Vecilla efectuant un tast a la Caparrella | DO Costers del Segre

Pablo Vecilla, un dels tres tastadors de la prestigiosa Guía Peñín, ha visitat Lleida per avaluar els vins de la DO Costers del Segre, entre els que s'hi troben els de la subzona Pallars. La Guia Peñín està considerada com el manual de vins referent a Espanya, i les seves puntuacions esdevenen cabdals per tots i cadascun dels vins valorats. En total, Vecilla ha tastat un centenar de vins lleidatans, dels quals un 50% són negres, 37% blancs, 8% rosats i 5% escumosos.

Tot i que les puntuacions no es donaran a conèixer fins a mitjans d'octubre amb la publicació de la Guía Peñín 2017, Pablo Vecilla ha destacat la qualitat dels vins, la varietat i el treball de viticultura que s'està fent en la DO Costers del Segre. De tots ells, ha destacat en especial l'alta qualitat dels vins de la subzona Pallars, comarques a l'alça dins la DO Costers del Segre.

La Guía Peñín està realitzada per José Peñín, periodista i expert vitivinícola en col•laboració amb un equip d’experts professionals del món de l’enologia que durant mesos avaluen vins procedents de totes les regions vinícoles oferint una visió del panorama enològic espanyol.