Serret aposta per augmentar les ajudes a les explotacions de conill per combatre la crisi del sector

També es compromet a potenciar el consum i controlar "males pràctiques"

Meritxell Serret, consellera d'Agricultura
Meritxell Serret, consellera d'Agricultura | ACN
ACN
12 de març del 2016
Actualitzat a la 1:17h
La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, aposta principalment per potenciar el consum de conill i controlar possibles "males pràctiques" de la gran distribució que facin baixar el preu d'aquest producte com a principals mesures per combatre la crisi del sector. Serret també s'ha compromès a "incrementar partides d'ajuts a les explotacions" i les que fan referència a les assegurances per retirada d'animals morts. La consellera n'ha parlat des de Sort coincidint que aquest divendres es fa a Barcelona la taula sectorial del conill.

Segons la consellera, la crisi que afecta el sector és "complexa" i és conscient que moltes explotacions estan "tocades", per això, "en la mesura que puguem intentarem marcar unes pautes per revertir la tendència del baix preu i el desequilibri en la cadena de valor del conill".

Serret ha destacat que a la taula sectorial s'hi ha convidat representants de l'Autoritat Catalana de la Competència i de la Direcció General de Comerç per poder establir "estratègies conjuntes". D'una banda, per "estudiar si realment hi ha males pràctiques a la cadena de valor", com denuncien els productors, que culpen en bona part la gran distribució de pressionar a la baixa els preus a tota la cadena fins al punt que ells han de vendre per sota costos de producció.

D'altra banda, Serret assegura que des del Govern s'ha d'ajudar a "potenciar la promoció del producte" per incrementar-ne el consum. "Aquest també ha estat un factor determinant en aquesta crisi, en els últims anys ha baixat molt el consum de conill quan és una de carns més bones i recomanables que hi ha", ha dit. Per això, insisteix que "hem de ser capaços de promocionar la carn de conill, d'adaptar-la a les demandes del consumidor i presentar-la de manera que sigui atractiva".

La consellera assegura que veu "amb preocupació" una problemàtica que pot comportar abandonament d'explotacions. Aquest dimecres UP va alertar que un 20% de les granges han deixat d'inseminar, el que significa que és el pas previ a tancar l'explotació. També van acusar el Departament d'"inacció" davant d'aquesta crisi que s'allarga des de fa mesos.