L'alcalde de la Seu demana una consulta sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern

L'Ajuntament de Barcelona condiciona el projecte olímpic al procés d'independència i considera que és "la candidatura de l'estat espanyol"

Albert Batalla, a l'esquerra, amb Rafel Peris, regidor de la Paeria
Albert Batalla, a l'esquerra, amb Rafel Peris, regidor de la Paeria | Marc Ferragut
ACN
11 de març del 2016
Actualitzat a les 17:28h
L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha proposat aquest divendres una consulta, tan a Barcelona com als Pirineus, sobre la candidatura conjunta als Jocs Olímpics d'Hivern. Ho ha fet en la seva compareixença a la comissió no permanent de l'Ajuntament de Barcelona que estudia aquest projecte, on també ha intervingut el tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica de la Paeria, Rafael Peris.

"Són tants els arguments a favor que estic convençut que guanyarem", ha afirmat Batalla. Al seu torn, Jaume Asens, regidor de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, ha condicionat els Jocs al procés d'independència, argumentant que es necessita "el vistiplau" del govern de l'Estat.

"Si realment Catalunya fos independent, la candidatura estaria avortada, se n'hauria de fer una altra amb un comitè olímpic català. Aquesta en concret és la candidatura de l'estat espanyol", ha sentenciat.