La Paeria nega que hagi traslladat material tòxic del Call Jueu a Cappont

El consistori assegura que el transport de la runa porta implícit un control dels operaris per evitar els productes contaminants

Imatge del solar de Cappont on s'hi trasllada la runa
Imatge del solar de Cappont on s'hi trasllada la runa | Amics de la lletja
Redacció
09 de març del 2016
Actualitzat a la 13:19h
La Paeria de Lleida ha sortir al pas de les crítiques veïnals i polítiques que asseguren que s'està traslladant material tòxic de les obres del Call Jueu a un solar del barri de Cappont, on està previst que s'hi construeixi un bosc urbà. El consistori assegura que la gestió de la runa és exemplar, i nega que hi hagi productes contaminants com l'amiant com així s'ha assegurat en els darrers dies per les xarxes socials.

En aquest sentit, des de l'equip de govern s'apunta que el procés està subjecte a la normativa actual, i que les tasques de treure runa de l'excavació del Call suposen un benefici ambiental i econòmic.
 

Part d'un tub d'amiant al solar de Cappont Foto: Amics de la lletja


Des del consistori s'explica que el procés de trasllat de la runa porta implícit diversos controls per part dels operaris de l'empresa encarregada, que realitzen una primera selecció visual per, posteriorment, culminar la separació de materials tòxics dels que són aptes.