Pla d'ajuda

La Creu Roja de Lleida distribuirà 223.000 quilos d'aliments a més de 12.000 persones en dos mesos

És la tercera fase d'un pla d'ajuda de la UE que haurà repartit en un any a les comarques lleidatanes més de 750.000 quilos de menjar

per ACN , 7 de març de 2016 a les 18:56 |
Creu Roja repartirà aliments a Lleida | Creu Roja
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Creu Roja de Lleida distribuirà des d'aquest dilluns i fins a l'abril 223.570 quilos d'aliments a 12.546 ciutadans de la demarcació en situació de vulnerabilitat. Aquest repartiment és la tercera fase de la convocatòria de 2015 del Pla d'Ajuda Alimentària de la Unió Europea que es cobreix amb fons europeus i es gestiona des d'aquesta institució humanitària juntament amb el Banc d'Aliments. El Pla es va posar en marxa a Lleida durant el mes de juny de 2015 i, en poc menys d'un any, haurà repartit 750.194 quilograms de menjar.

Els aliments que s'han repartit són arròs, cereals, oli, llet en pols, aliments de conserva o galetes, i pretenen satisfer les necessitats tant de persones adultes com d’infants en situació de necessitat. En concret, els aliments al llarg d'aquest any s'han repartit a través 37 entitats que col·laboren amb la Creu Roja.


El pressupost del Pla està finançat en un 85% per la Unió Europea a través del Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% per l'Estat, a través del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Sanitat i Ocupació.

Al seu torn, l'Estat adjudica la gestió del pla per concurs públic a entitats socials. Actualment, les organitzacions que s'encarreguen de gestionar-ho són la Creu Roja i la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL).


En el cas de la Creu Roja, la institució emmagatzema i distribueix els aliments a les entitats adherides al programa i que, al mateix temps, reparteixen els productes directament als ciutadans. En aquesta tercera fase que clourà el proper mes d'abril, la Creu Roja a Lleida repartirà productes a 34 entitats col·laboradores.

En aquest Pla d'ajuda alimentària de la UE del 2015 (que s'allarga durant un any, aproximadament, de juny a abril), la Creu Roja a Catalunya haurà repartit un total d'1.025.575,90 quilograms d'aliments de mitjana en cada fase, és a dir, més de tres milions de quilos de menjar.

 

 

Participació