Un projecte pretén fer més atractius els museus als joves dels instituts de Lleida

Quatre centres de la ciutat participen en el pla "Recercaixa", impulsat per la Universitat de Barcelona, ​​l'Autònoma de Madrid i la de Valladolid

Europa Press
07 de març del 2016
Actualitzat a les 17:52h
La façana del Museu de Lleida
La façana del Museu de Lleida | Museu de Lleida
Quatre instituts de Lleida participen en el treball de camp del projecte "Recercaixa", impulsat per la Universitat de Barcelona, ​​l'Autònoma de Madrid i la de Valladolid, per fer més atractius els museus als joves.

El professor de la Universitat Autònoma de Madrid Mikel Asensio ha presentat aquest dilluns a l'Institut Guindàvols de la ciutat el projecte 'Recercaixa', en què participen també altres tres instituts lleidatans: Maristes, Sagrada Família i Torre Vicens, a més d'instituts de Valladolid i Madrid.

L'objectiu principal és, segons el director de l'institut Guindàvols, veure quines barreres existeixen perquè els nois i noies que de petits visitaven museus amb les seves famílies ho deixin de fer quan són adolescents.

El Museu de Lleida participa en el projecte 'Recercaixa' d'educació inclusiva que ha rebut el nom de Cultural Inclusion in Heritage i pretén analitzar les fórmules d'exclusió educativa a les aules d'educació secundària obligatòria (ESO) i espais patrimonials per crear models que reforcin una educació inclusiva a partir del patrimoni cultural.

El projecte està en la fase d'enquestes a 1.500 alumnes, 500 dels centres de Lleida, elegits per la diversitat de l'alumnat