​Territori licita la redacció del projecte per fer front a les allaus a la Bonaigua

El document concretarà les mesures correctores per millorar la seguretat al tram de la C-28 entre la variant dels Avets i el cap del Port de la Bonaigua

Un cartell del Port de la Bonaigua tapat per la neu
Un cartell del Port de la Bonaigua tapat per la neu | ACN
Redacció
06 de març del 2016
Actualitzat a les 11:34h
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de la redacció del projecte constructiu que concretarà les mesures correctores que permetran millorar la seguretat en cas d’allaus a diversos trams de la C-28. L’actuació abasta tres trams que sumen prop de 2,5 quilòmetres, entre la variant dels Avets i el cap del Port de la Bonaigua. El primer tram se situa a prop del port de la Bonaigua; el segon, a prop de la zona de la Mare de Déu de les Ares, i el tercer, entre aquest punt i la variant dels Avets.

Els treballs consistiran en la implantació de mesures correctores d'allaus, com ara elements de contenció o desviament d'allaus als talussos de la carretera C-28, d’acord amb les directrius de l'Institut Federal per a l'estudi de la neu i allaus (WSL-FNP) de Davos (Suïssa), l’organisme de referència a Europa en aquest àmbit. La redacció del projecte, que compta amb un pressupost de 75.450 euros, s’allargarà durant quatre mesos.

Barreres per garantir l’accés a Baqueira per la Peülla

En paral·lel, s’està redactant un altre projecte complementari per a analitzar la implantació d’una barrera antiallaus i una visera a la zona propera al refugi de les Ares, per evitar l’acumulació de neu a la carretera i garantir l’accés rodat a l’estació d’esquí de baqueira Beret per la Peülla. El conjunt d’aquestes actuacions servirà per millorar la seguretat en cas d’allaus, així com l’accessibilitat de la C-28 al seu pas pel Pallars.