La Seu Vella, candidata a convertir-se en el millor monument català

Les votacions es podran fer entre el 16 i el 18 de març

Redacció
06 de març del 2016
Actualitzat a la 1:25h
La Seu Vella de Lleida
La Seu Vella de Lleida | Paeria
Les revistes "Descobrir" i "Sàpiens" organitzen entre el 16 de març i el 18 de maig un concurs popular en què els catalans votaran a través del web http://www.descobrir.cat pel seu monument favorit, entre 10 elements patrimonials seleccionats per una comissió d'experts formada per historiadors i historiadors de l'art.

Els 10 monuments finalistes són: l'amfiteatre romà de Tarragona, el jaciment d'Empúries, l'església de Sant Climent de Taüll i el romànic de la Vall de Boí, el monestir de Santes Creus, el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, el castell de Miravet, el Palau de la Música Catalana, el Turó de la Seu Vella de Lleida, la Sagrada Família i el call jueu de Girona.

De forma paral·lela al concurs, el número 218 del "Descobrir" està dedicat íntegrament a aquests 10 monuments, amb articles divulgatius i rigorosos i amb fotografies espectaculars que posen en valor aquest patrimoni, i que conviden a visitar-lo, a gaudir-ne i a descobrir les seves singularitats.

Com ha fet sempre des que es va fundar el 1997, el ‘Descobrir’ reivindica que Catalunya té un patrimoni realment excepcional, i en aquest número especial el mostra amb tota la seva esplendor.