La Segarra i el Pla d'Urgell, les comarques amb més estrangers

L'evolució del la població estrangera a la demarcació de Lleida segueix davallant

05 de març del 2016
Actualitzat a les 2:16h
Gràfic de població estrangera a Lleida
Gràfic de població estrangera a Lleida | À.Ll / N.Ll
La Segarra i de Pla d'Urgell són les dues comarques lleidatanes amb un major índex de població estrangera. Segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (IDESCAT) aquests dos territoris estan, amb el Segrià, per damunt la mitjana de població nouvinguda, que es situa a tota la demarcació en el 17%.


A la Segarra, l'índex s'eleva fins al 24,2%, la segona dada més alta a nivell de tot Catalunya només superada per l'Alt Empordà. Per la seva banda, al Pla d'Urgell s'hi registra un 18,8% de població estrangera, un percentatge que es queda al 18,4% si es tracta del Segrià.

A la part baixa del gràfic s'hi veuen les tres comarques amb menys índex de població estrangera com és el cas de l'Alta Ribagorça, que en té un 11,2%, l'Alt Urgell, que indexa un 11,1% i el Pallars Sobirà, que es queda amb el 10,9% de població vinguda de fora.


En relació a l'evolució d'habitants estrangers que hi ha a les comarques del Pirineu i de Ponent es percep una continuïtat de la davallada que es va iniciar el 2013, quan per primer any des del 2000 es va registrar una caiguda de població estrangera. Així les coses, aquest 17% esmentat durant el 2015 contrasta amb el 17,5% d'un any abans i amb el 18,5% del 2012, quan es va indexar el major nombre de catalans que van arribar de l'exterior de l'Estat.


 
Pel que fa a municipis, Guissona és el que lidera el rànquing de les deu localitats amb un percentatge de població estrangera. Gairebé la meitat dels seus habitants ho són. En segon lloc s'hi troba La Portella, amb un 36,9% mentre que en el tercer hi ha Alcarràs amb un 29,7%.