La CUP porta al Parlament la presència de l'exèrcit al Saló de Turisme de Muntanya de Lleida

La diputada Pilar Castillejo ha preguntat al Govern quines accions futures prendrà per evitar la presència de les forces armades en futurs esdeveniments educatius i de lleure

Redacció
02 de març del 2016
Actualitzat a les 18:35h
Pilar Castillejo avui al Parlament
Pilar Castillejo avui al Parlament | CUP

La diputada de la CUP-Crida Constituent, Pilar Castillejo, ha denunciat avui, en la sessió de control al Parlament, la presència de l'exèrcit espanyol en la Fira d'Esport i Turisme de Muntanya de Lleida. Castillejo ha citat el cas de Lleida com a exemple per reprovar que les forces armades tinguin cabuda en esdeveniments educatius i de lleure de caràcter públic, organitzats arreu de Catalunya.

En aquest sentit, la diputada ha manifestat que "la presència de l'exèrcit en aquests espais educatius i de lleure reafirma una aposta contrària als valors educatius i de convivència pacífica". Així mateix, ha constatat que la presència de l'exèrcit espanyol en aquests esdeveniments representa una contradicció amb el procés d'alliberament català, atès que "la Constitució Espanyola reserva a l'exèrcit un paper intimidatori, agressiu i repressor envers el poble català i el seu dret a l'autodeterminació".

Per tot això, Castillejo s'ha dirigit al govern per preguntar quines accions futures prendrà per evitar la presència de les forces armades en futurs esdeveniments educatius i de lleure a Catalunya i promoure així la cultura de la pau i els valors d'una societat més justa.
Cal recordar que el passat 13 de febrer, la Crida per Lleida-CUP va exigir la retirada immediata de l'estand de l'exèrcit de la Fira de l'Esport i Turisme de Muntanya de Lleida. 

La formació es va mostrar especialment crítica amb la Paeria, una de les institucions que organitza la Fira, i va titllar d'intolerable que un ens públic dugui a terme aquesta exaltació del militarisme i dels seus valors, contraris al tarannà pacífica i democràtic de la ciutat de Lleida.