L'Animac tanca amb 27.000 espectadors i amb la reclamació d'un augment de pressupost

La directora del certamen assegura que per mantenir el nivell de qualitat cal ampliar un 25% els recursos econòmics per l'any que ve

À.Ll
28 de febrer del 2016
Actualitzat a les 21:08h
La directora de l'Animac, al centre, vol més pressupost
La directora de l'Animac, al centre, vol més pressupost | Estela Busoms
L'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, ha tancat aquest diumenge amb un total de 27.000 persones que han passat per les projeccions, tallers i conferències que s'han organitzat. Són 4.000 més que l'any passat.

La seva directora, Carolina López, s'ha mostrat molt satisfeta però assegura que per mantenir el nivell de qualitat cal ampliar un 25% el pressupost per l'any que ve. Durant quatre dies, s'han projectat fins a 211 curts i 5 llargs d'animació.

La programació de la vintena edició del certamen ha centrat la mirada en el talent femení amb l'objectiu de visibilitzar la presència cada vegada més important de la dona en el món de l'animació i, alhora, posar de manifest els camps en els quals queda recorregut per fer.

Públic internacional

López ha destacat que per primera vegada l'Animac ha comptat enguany amb públic internacional, de països com Japó o Israel, a més d'atreure cada vegada més estudiants, professionals i públic familiar. La directora del certamen creu que, després de 20 edicions, és moment de fer una aposta econòmica pel certamen.

Enguany l'Animac ha tingut un pressupost d'uns 95.000 euros, finançat principalment per l'Ajuntament de Lleida (60% Paeria, 20% Diputació de Lleida i 20% Govern). López valora l'esforç que fa el consistori però alerta que cal un increment de recursos que acompanyi el creixement del nombre d'activitats i de públic dels darrers anys.

En aquest sentint, considera que la clau és facilitar l'entrada de patrocinadors privats i per aconseguir-ho "s'ha de treballar a nivell administratiu per trobar una major agilitat".

Pepita Pardell, premi a la trajectòria

Durant l'acte de cloenda que se celebrarà aquest vespre a la Llotja es farà entrega del premi a la trajectòria professional, que s'ha atorgat enguany a l'animadora catalana Pepita Pardell, de 87 anys.

La mostra dóna continuïtat a aquest guardó, que es va iniciar l'any passat, fent un reconeixement a una de les figures femenines que fa més temps que treballa en el món de l'animació. Va començar la seva carrera treballant a Garbancito de la Mancha (Arturo Moreno, 1945) que fou la primera pel·lícula d'animació de l'Estat.

El premi el recollirà la seva neboda Marta Pardell, que ha reconegut que la seva tieta està molt il·lusionada amb aquest reconeixement que li ha arribat després de 50 anys de carrera en el món dels dibuixos animats, "que és el que més l'ha apassionat a la vida".