Les nevades tornen de matinada a cotes baixes

Demà la jornada serà una mica més tranquil·la, tot i que es mantindran algunes precipitacions al nord-est, sobretot fins a mig matí

La neu ha emblanquinat la població de Setcases, al Ripollès
La neu ha emblanquinat la població de Setcases, al Ripollès | Xavi Segura
Nació Digital
28 de febrer del 2016
Actualitzat a la 1:49h
Les properes hores continuaran marcades per la neu, que arribarà a cotes baixes i caurà amb força intensitat en alguns indrets. La cota s'anirà movent entre els 600 i els 700 metres, però serà inferior a les comarques de Ponent, l'interior de Tarragona, Terres de l'Ebre i l'altiplà central, on se situarà al voltant dels 300-400. De matinada, sembla que les precipitacions es concentraran a les demarcacions de Girona i de Barcelona. La neu arribarà a poblacions i comarques catalanes poc acostumades a aquest fenomen meteorològic.

Diumenge la jornada serà una mica més tranquil·la, tot i que es mantindran algunes precipitacions al nord-est, sobretot fins a mig matí, i alguns ruixats a l'oest de cara a la tarda. La cota de neu pujarà dels 600 als 1200 metres, tret del vessant nord del Pirineu on es mantindrà en uns 600 metres. El vent es reforçarà al final del dia al terç nord i continuarà la mala mar, especialment a la meitat nord del litoral.