La Paeria rebutja pagar l'IVA i l'IRPF a l'Agència Tributària Catalana

Els grups del PSC, C's i PP sumen la majoria suficient per tombar la moció presentada pels partits independentistes | La tinent d'alcalde, Montse Mínguez, assegura que la proposta crearia duplicitats administratives i generaria inseguretat jurídica

À.Ll
26 de febrer del 2016
Actualitzat a les 18:16h
Mínguez, Ros i Larrosa, durant el ple
Mínguez, Ros i Larrosa, durant el ple | Salvador Miret
El ple de la Paeria de Lleida ha rebutjat aquest divendres el pagament de l'IVA i l'IRPF a l'Agència Tributària Catalana tal com proposava una moció de CiU, ERC i la Crida per Lleida-CUP. El text presentat ha estat negat pel PSC, C's i el PP, que han sumat els 14 vots suficients per tombar la proposta.

La tinent d'alcalde socialista, Montse Mínguez, ha rebatut la idea dels partits sobiranistes al·legant que acceptar aquest model de pagament crearia duplicitats d'administracions i generaria "inseguretat jurídica" als ciutadans. La regidora ha recordat que hi ha una manca de normativa que no permet que els diners els recapti el govern de Catalunya, ja que els diners d'aquests impostos "haurien d'anar a parar finalment a l'Agència Tributària d'Espanya".

En aquesta mateixa línia s'ha posicionat la portaveu de C's, Ángeles Ribes, que ha apel·lat a la responsabilitat del consistori i a la necessitat de complir la llei per no perjudicar els ciutadans de Lleida. "Vostès facin el que vulguin, però no arrosseguin la ciutadania" ha reblat la líder ciutadana. 

Per la seva banda, el popular Joan Vilella ha indicat que la proposta "és nul·la de ple dret i ineficaç". El regidor del PP ha recordat també que l'Estatut no contempla que la Generalitat tingui aquesta competència.

Les formacions independentistes han considerat que la proposta del pagament a l'Agència Tributària Catalana és un primer pas per reforçar les estructures d'estat que ja existeixen a Catalunya i, alhora, per acabar l'espoli fiscal. En aquesta tessitura s'ha alineat el Comú de Lleida, que ha admès que el pagament dels impostos a l'Agència Tributària Catalana seria "un gran pas endavant del poble de Catalunya".