La Paeria aprova la regulació dels clubs de cànnabis a Lleida

El ple dóna llum verda al pla especial urbanístic amb els vots a favor de PSC, CiU, C's, ERC i el Comú de Lleida | La Crida hi vota en contra al considerar que aquest projecte suposa una "estigmatització" dels consumidors

26 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:36h
L'alcalde, Àngel Ros, abans del ple
L'alcalde, Àngel Ros, abans del ple | Àlvar Llobet
El ple de la Paeria ha aprovat de manera provisional el pla especial urbanístic per a l'ordenació de clubs i associacions de consumidors de cànnabis. El plenari ha avalat aquest projecte amb els vots a favor del PSC, CiU, C's, ERC i el Comú de Lleida, l'abstenció del PP i el vot negatiu de la Crida per Lleida-CUP.

En el debat, la majoria de formacions han coincidit en destacar l'encert d'aprovar un pla d'aquestes característiques. El regidor d'Urbanisme de l'executiu lleidatà, Fèlix Larrosa, s'ha felicitat pel consens que ha generat el projecte i la resolució de les al·legacions presentades, alhora que ha recordat que la Paeria ha tirat endavant aquest pla especial "perquè és sensible a les demandes ciutadanes" que durant anys ha anat rebent el consistori.

La Crida critica el pla especial perquè "estigmatitza" els consumidors

La Crida per Lleida-CUP ha criticat la presentació d'aquest pla especial pel fet que suposa, ha dit el regidor Pau Juvillà, una estigmatització dels consumidors de cànnabis. En aquest sentit, el cupaire ha indicat que el consistori ja compta una normativa per regular clubs i entitats, per la qual cosa ha considerat que plantejar un pla especial posa en el punt de mira els consumidors de cànnabis.

Una distància de 100 metres respecte els equipaments sanitaris i educatius

El PP, per la seva banda, ha defensat la seva abstenció amb l'argument de la distància que aquests establiments han de tenir respecte a equipaments educatius o sanitaris. El pla aprovat estipula 100 metres, una distància que els populars consideren insuficient. El regidor Joan Vilella ha explicat que la xifra mínima hauria de ser de 150 metres.

La Paeria ha obligat a tancar diversos clubs de cànnabis en els darrers anys

Amb aquesta aprovació provisional del pla, es posa en marxa el mecanisme que permetrà regular l'obertura d'aquests tipus de locals, ara mateix inexistents a la ciutat després que la Paeria obligués al tancament d'alguns d'aquests establiments que s'havien obert en els darrers anys.