Infraestructures.cat acomiada Josep Antoni Rosell, implicat en el 3%

Alguns mitjans havien acusat Esquerra Republicana de recol·locar-lo al Govern

Europa Press/Redacció
25 de febrer del 2016
Actualitzat a les 14:04h
Josep Antoni Rosell, investigat en l'operació Petrum.
Josep Antoni Rosell, investigat en l'operació Petrum. | ACN

El Consell d'Administració d'Infraestructures.cat ha acordat aquest dijous rescindir el contracte laboral de Josep Antoni Rosell, exdirector general d’aquesta empresa pública, per "pèrdua de confiança", segons un comunicat de la Conselleria de Vicepresidència, Economia i Hisenda de la Generalitat.

Dies enrere, des d'alguns mitjans s'havia acusat Esquerra Republicana, que ostenta aquest Departament a través d'Oriol Junqueras, d'haver recol·locat Rosell per mantenir-lo dins la Generalitat, cosa que va ser rebatuda pels republicans. que van assenyalar que el canvi de destinació de Rosell havia estat executat encara durant el govern d'Artur Mas.

Ara fa dues setmanes el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va justificar que Rosell continués dins de l'estructura de l'empresa de concessió d'obra pública perquè no tenia funcions directives "ni intervenia en la presa de decisions".

L'exdirector d'Infraestructures.cat està sent investigat per un jutge del Vendrell (Tarragona) per les presumptes comissions cobrades per CDC a canvi d'adjudicar obra. En aquest cas, està en llibertat amb càrrecs i amb el passaport retirat, malgrat que la Fiscalia demanava per a ell presó preventiva per risc de fuga i de destrucció de proves.

"En el moment en què hi hagi llum sobre els escàndols investigats que ens convidin a prendre alguna decisió, aquest Govern no tardarà ni dos minuts a prendre decisions, si les ha de prendre", va dir Puigdemont.