ERC vol portar el PSC als tribunals al no resoldre a temps el recurs contra els estudis comercials

El president del grup, Carles Vega, ha explicat que donarà uns dies més al PSC, però lamenta que demostri aquesta manca de respecte "per la legalitat i els grups municipals"

Redacció
25 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:55h
Núria Marin i Carles Vega, regidors d'ERC
Núria Marin i Carles Vega, regidors d'ERC | ERC
El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem es planteja denunciar la licitació dels estudis comercials de Lleida als jutjats. El grup estudiarà el cas amb els serveis jurídics del partit després que hagi expirat el termini d'un mes sense que l'equip de Govern hagi notificat cap resolució.

El president del grup, Carles Vega, ha explicat que la formació donarà uns dies més al PSC, però lamenta que demostri aquesta manca de respecte "per la legalitat i els grups municipals". Vega ha afegit que espera "no haver d'arribar al contenciós administratiu" i ha recordat que "el que reclama ERC des de fa temps és que hi hagi un debat obert i seriós per decidir d'una vegada el model comercial de la Lleida".

Per això considera que seria positiu per a la ciutat fer un ple monogràfic sobre el model comercial, però ha reclamat que "cal que hi puguin participar els agents comercials i els sindicats". Vega ha assegurat que el teixit comercial és un dels sectors econòmics més importants de la ciutat i ha recordat que ERC sempre ha donat suport al petit comerç.

El recurs s'ha de resoldre en un màxim de 30 dies

El passat 22 de gener ERC-Avancem, juntament amb altres grups municipals, va presentar un recurs de reposició per demanar que s'invalidés la licitació dels estudis comercials de Lleida per incompliment de la llei de contractes del sector públic i del cartipàs municipal. ERC també va denunciar que els estudis encarregats eren parcials perquè no contemplaven l'impacte social, econòmic i urbanístic. Segons la llei, el recurs s'ha de resoldre en un màxim de 30 dies.