Primera reunió entre PSC i C's per eliminar l'ús preferencial del català a la Paeria

Les dues formacions es reuniran aquest dijous per començar a abordar la qüestió | La líder ciutadana, Ángeles Ribes, assegura que a final de legislatura la Paeria ha de ser completament bilingüe

À.Ll / ACN
24 de febrer del 2016
Actualitzat a les 23:25h
Ros i Mínguez amb Ángeles Ribes asseguda
Ros i Mínguez amb Ángeles Ribes asseguda | Àlvar Llobet
La portaveu del grup municipal C's a l'Ajuntament de Lleida, Ángeles Ribes, ha afirmat aquest dimecres que "en finalitzar aquests quatre anys de mandat, l'administració de la Paeria ha de ser completament bilingüe". Així de contundent s'ha manifestat arran de la polèmica sorgida arran de la denúncia dels grups de CiU, ERC i la Crida-CUP en relació amb la instal·lació de senyals informatius de trànsit en català i castellà per part de la Paeria.

Altrament,tal com va apuntar NacióLleida, Ribes ha informat que aquest dijous té previst reunir-se amb l'equip de govern del PSC "per començar a parlar del canvi de la normativa del Reglament d'usos lingüístics de la Paeria". "Amb el canvi de normativa, els ciutadans podran rebre les notificacions d'ofici en català i castellà", ha afirmat. Aquesta modificació suposarà, de facto, acabar amb l'ús preferencial del català al consistori.
 
En declaracions al programa 'Mediodia' de COPE Barcelona, Ribes ha mostrat la seva satisfacció perquè "Lleida sigui una de les ciutats pioneres en adaptar-se a la llei estatal de Trànsit, Circulació de Vehicles i Seguretat Viària, que preveu que totes les senyalitzacions viàries estiguin retolades almenys, en castellà".

En aquest sentit, la portaveu de C's a la Paeria, ha lamentat "l'actitud" dels grups independentistes i ha assegurat que "aquests només volen una administració en català".

Cal recordar que un dels punts de l'acord sobre el cartipàs municipal de l'actual mandat de l'Ajuntament de Lleida, que van subscriure el PSC amb C's, estableix l'actualització del Reglament d'usos lingüístics de la institució actualment vigent "d'acord als principis de cooficialitat conforme a les lleis vigents i les diferents resolucions judicials".

L'equip de govern del PSC assegura que "l'ús del català a la Paeria no retrocedeix ni retrocedirà"

En resposta a les declaracions fetes per la portaveu de C's a la Paeria, la tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida, Montse Parra, ha volgut deixar clar que "l'ús del català a la Paeria no ha retrocedit, ni retrocedeix ni retrocedirà, malgrat que C's formi part dels grups polítics que hi ha a l'oposició". "No hi ha hagut cap canvi ni cap modificació", ha sentenciat Parra.