CiU presenta una moció de rebuig a la suspensió de la conselleria d’Afers Exteriors

El grup municipal reivindica el dret recollit a l’Estatut d’Autonomia de la Generalitat de Catalunya de realitzar política exterior

Redacció
23 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:48h
El grup municipal de  CiU a Lleida
El grup municipal de CiU a Lleida | CiU
El Grup Municipal de Convergència i Unió ha presentat una moció per tal d’instar el Ple de l’Ajuntament de Lleida a mostrar el seu rebuig a les interposicions sistemàtiques de recursos judicials per part del Govern espanyol contra les iniciatives democràtiques catalanes i, en concret, el darrer que afecta la conselleria d’Afers Exteriors.

Arran del recurs interposat pel Govern espanyol aquest mes de febrer, el Tribunal Constitucional (TC) ha suspès provisionalment la conselleria d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya mentre en resol el dictat definitiu.

Per tot plegat, el Grup de Convergència i Unió reivindica el dret recollit a l’Estatut d’Autonomia de la Generalitat de Catalunya de realitzar política exterior i organitzar-se com millor cregui que pot servir els ciutadans. Alhora, proposa donar suport al Govern de Catalunya en totes les accions que dugui a terme per mantenir intacta la conselleria d’Afers Exteriors i totes les seves funcions.