Quants diners hauries d'invertir en un regal de compromís?

Els consells de l'experta en màrqueting Ester Terés

Ester Terés
23 de febrer del 2016
Actualitzat a la 1:21h
Anell i rellotge, els dos regals de compromís per excel·lència
Anell i rellotge, els dos regals de compromís per excel·lència | Rabat
Si en algun moment de la teva vida se t’ha passat pel cap casar-te, s’entén que hauràs de reflexionar sobre quant hauries d’invertir en el regal, sigui un anell o un rellotge.
 
Si hem de ser sincers, els diners són relatius. De fet, hi ha tantes normes i expectatives diferents que depenen de la qualitat de la pedra o de la marca del rellotge i que, l’import pot ésser totalment aclaparador, confús i francament frustrant. Així que hem recopilat unes quantes dades objectives que pots tenir en compte a l’hora de fer la teva tria:
 
1. La mitjana nacional de despesa sol ser de 500 euros a 1.000 euros.
 
2. Existeix una tradició (publicitària i vinguda d’Estats Units) que diu que el que, raonablement, s’ha invertir és l’equivalent a dos mesos de sou.
 
3. Es desaconsella comprar el regal abans o durant l’època nadalenca, ja que són dates de molta demanada i fins i tot poden arribar a duplicar el preu.
 
4. El millor moment per comprar un regal de compromís són els mesos d’estiu que van de juny a agost, coincidint amb la temporada baixa a les joieries i per tant podent negociar preus més ajustats.
 
5. S’aconsella pagar el regal en efectiu, evitant l’endeutament a més dels interessos que pugui suposar pagar-ho a terminis.
 
En definitiva, tan si saps quant gastar com si no, una de les millors estratègies és començar un petit pla d’estalvis uns mesos abans, tocar de peus a terra i fer un regal segons les teves possibilitats.
 
L'Ester Terés és experta en màrqueting i comunicació, segueix-la a twitter.
 
Foto cortesia joieries Rabat.