La Crida denuncia que hi ha treballadors a la Paeria que no són ni mileuristes

La formació rebutja la gestió privada del servei de neteja i anuncia que votarà en contra del plec d'adjudicació del contracte | Defensa una remunicipalització d'aquest servei, privatitzat el 2010

Redacció
22 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:33h
Els regidors de la Crida, amb Gemma Casal, membre de la formació
Els regidors de la Crida, amb Gemma Casal, membre de la formació | À.Ll
La Crida per Lleida-CUP va votar divendres, a la Comissió de Polítiques de la Gestió i Promoció de la Ciutat i la Sostenibilitat, en contra del plec d'adjudicació del contracte de serveis de manteniment i neteja dels edificis municipals i anuncia que mantindrà aquesta posició en el ple.

Sous de 500 euros

Aquest servei el gestionava directament des la Paeria fins el 2010, any en que el PSC va decidir privatitzar-lo. Segons la formació independentista, aquest fet "va abocar 182 treballadors, en un 90% dones, al sector privat més precari de Catalunya". En aquest sentit, la Crida apunta que, segons dades sindicals, el salari mig està sobre els 800 euros a Catalunya i cau fins a uns 500 a la província de Lleida.

La formació denuncia que malgrat l'empresa privada està obligada a mantenir les condicions laborals en el moment de la subrogació, d'acord amb la darrera reforma laboral, pot modificar-les a la baixa posteriorment.

La formació denuncia la precarietat absoluta d'algun d'aquests treballadors

La Crida per Lleida  denuncia, a més a més, que el plec dissenya un contracte subcontractable en un 60%, que suposa, de fet, la subcontractació de la subcontractació, la precarietat més absoluta, que s'acarnissa en les dones netejadores que són el darrer esglaó en drets laborals i de protecció social, és a dir, les precàries entre les precàries.

Per tot això, la formació anuncia que votarà en contra d'aquest punt en el proper ple municipal i denuncia que la Paeria no pot regalar benefici privat a una empresa a canvi de precarietat i explotació, a costa de l'erari públic i dels drets de les treballadores.