Municipis de les Garrigues s'uneixen per crear un banc d'imatges i vídeos fets amb drons

Aquests enregistraments els posaran a disposició d'institucions o mitjans de comunicació per donar a conèixer els atractius turístics del territori

Els tècnics del drone, amb l'alcalde de Torrebesses
Els tècnics del drone, amb l'alcalde de Torrebesses | Salva Miret
À.Ll / ACN
22 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:43h
Els municipis garriguencs de la Granadella, Tarrés i Fulleda, a més de Torrebesses (Segrià), s'han unit per crear el primer banc audiovisual de les Garrigues –que engloba també el que es coneix com a Garrigues Històriques-, amb l'objectiu de promocionar i donar a conèixer els atractius turístics de la zona.

Aquests dies han estat enregistrant mitjançant l'ús d'un drone imatges aèries de les quatre poblacions en 4K o el que també s'anomena ultra alta definició. L'objectiu d'aquest projecte és crear un banc de fotografies i vídeos que també posaran a disposició d'institucions o mitjans de comunicació per tal de nodrir les diferents necessitats de promoció d'elements característics d'aquest territori com ara els paisatges d'oliveres, la pedra seca, rutes a peu i en BTT, l'oleoturisme i la vida a les Garrigues.
 
Amb la finalitat de promoció, desenvolupament i innovació del territori, quatre municipis, tres de les Garrigues (Tarrés, Fulleda i la Granadella) i un del Segrià (Torrebesses), han unit esforços per crear el primer banc audiovisual amb imatges amb molt altra resolució de les Garrigues, que inclou també les anomenades Garrigues Històriques de les quals formen part també alguns municipis de la zona sud-est del Segrià com és el cas de Torrebesses.

"Intentem agermanar les Garrigues i el Segrià sec, quatre pobles que tenim un cert interès en tema turístic ja que el veiem com una oportunitat per reactivar l'economia del territori", segons ha explicat a l'ACN l'alcalde de Torrebesses, Mario Urrea.

La iniciativa se centra en la creació d'un banc de fotografies i d'una cinquantena de vídeos en ultra alta definició per tal de disposar-ne els municipis però també per posar-les a disposició d'institucions, institucions, d'organismes turístics, mitjans de comunicació o productores de vídeo perquè les puguin utilitzar per il·lustrar les Garrigues i la vida en aquesta comarca, així com els seus atractius turístics que són l'oli, la pedra seca, rutes a peu o en BTT, entre molts altres, segons ha destacat Urrea.

Amb aquest banc audiovisual es vol dotar els pròxims quatre anys de continguts audiovisuals als municipis i a les institucions de promoció turística del territori, que podran utilitzar de forma personalitzada les imatges per a pòsters, tríptics, anuncis, vídeos o espots.

Per al projecte, que s'ha batejat amb el nom de 'Les Garrigues en 4K', s'ha comptat amb equips de resolució cinematogràfica 4K (quatre vegades l'alta definició) i amb vols de paisatge amb drone. La iniciativa, que té un cost d'uns 4.000 euros finançats en gran part per la Diputació de Lleida, l'executa l'empresa garriguenca Audivio Multimèdia, que ha contractat una empresa especialitzada en drones dotats amb una càmeres d'ultra alta definició.

Durant aquests dies s'han estat enregistrant plans seqüència amb l'ús d'un drone de diferents racons i paisatges de les quatre poblacions que participen el projecte, segons ha explicat Víctor Masip, director d'Audivio. Aquesta productora ja ha editat un espot promocional amb les imatges enregistrades fins ara.

L'alcalde de Torrebesses ha explicat que la iniciativa ha pogut tirar endavant gràcies a la implicació dels quatre municipis participants, tot defensant la necessitat que més endavant la resta de municipis de les anomenades Garrigues Històriques s'hi afegeixin i també enregistrin imatges en molt alta resolució de les respectives localitats i dels seus atractius turístics per afegir-les al material obtingut per la Granadella, Tarrés, Fulleda i Torrebesses.