Les cooperatives es reuneixen a Linyola per mitigar la presència de micotoxines en cereals i pinsos

Asseguren que incidint sobre el maneig del conreu es podrà aconseguir un gra amb millors condicions i un creixement més òptims dels animals

ACN
20 de febrer del 2016
Actualitzat a les 10:46h
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat aquest divendres a Linyola (Pla d'Urgell) una reunió tècnica amb les cooperatives cerealístiques i de pinsos amb l'objectiu de buscar noves estratègies que permetin mitigar la presència de micotoxines tant en els cereals com al pinso.

La sessió és fruit de la preocupació creixent del sector per la incidència de les micotoxines en els darrers anys, a causa de l'increment de la temperatura. les cooperatives treballen per controlar determinats aspectes que també influeixen, com el maneig del conreu i l'emmagatzematge del cereal, amb l'objectiu d'aconseguir un gra amb les millors condicions i, per tant, un procés d'elaboració de pinso de la màxima qualitat i un creixement més òptim dels animals.
 
Les micotoxines es produeixen majoritàriament a camp i en el moment de la collita, mentre que en la post-collita és molt important minimitzar-ne la possible presència durant el processat dels cereals per a l'obtenció de pinsos.

En la sessió, feta aquest matí a la cooperativa Linyola Agropecuària, hi han participat responsables de l'estació experimental IRTA Mas Badia, aportant informació sobre la importància de la varietat i les dates de sembra i recol·lecció del blat de moro, i de l'empresa Nutriad, especialitzada en alimentació animal.