Tailàndia amplia per segona vegada la detenció d'Artur Segarra

El presumpte autor de la mort de David Bernat continuarà així fins a principis de març a la presó preventiva de Bangkok

EFE
19 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:16h
Artur Segarra, el principal sospitós de la mort de David Bernat
Artur Segarra, el principal sospitós de la mort de David Bernat | EFE
Un tribunal tailandès de justícia ha aprovat avui la segona ampliació del període de detenció de l'espanyol Artur Segarra, presumpte assassí de l'executiu lleidatà David Bernat, mentre prossegueixen les indagacions sobre el crim.

Segarra, qui es declara innocent de l'acusació d'assassinat premeditat i continua sense cooperar amb les autoritats, continuarà fins a principis de març a la presó preventiva de Bangkok, segons va indicar l'oficial de la Policia Wasan Vijitphutthikul a EFE.

A diferència de la primera extensió del període de la detenció, en la que Segarra va haver de personar-se als jutjats, aquest divendres les autoritats han optat per no traslladar al sospitós i realitzar el procés a través de videoconferència.

La Policia va confirmar divendres passat la troballa d'ADN de Bernat en un rastre de sang trobat en les canonades d'un apartament que Segarra tenia llogat a Bangkok.

En aquest domicili, ubicat a l'avinguda Rama IX, és on els oficials creuen que el sospitós va assassinar a la víctima abans d'esquarterar el cos, que després va ser llançat al riu Chao Phraya, que travessa la capital tailandesa. Les autoritats encara no han revelat l'emplaçament on Segarra es va desfer de les parts del cadàver.

El cap de la investigació policial, Panya Mamin, ha declarat que la investigació podria allargar-se "bastant".

Segarra, de 37 anys, va actuar sol en l'assassinat i l'ocultació de proves, segons la versió oficial que a l'inici de la investigació apuntava cap a una màfia de fins a 10 membres, encara que s'indaga sobre possibles còmplices en el delicte d'extorsió.