El Monestir de les Avellanes prepara un seguit d'actes per commemorar el 850 aniversari

Un repic de campanes, una ofrena floral als Comtes d'Urgell, una conferència i l'actuació de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell, entre les activitats programades

Redacció
18 de febrer del 2016
Actualitzat a les 18:06h
Els actes s'han presentat aquest dijous
Els actes s'han presentat aquest dijous | Diputació de Lleida
El Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, al municipi d'Os de Balaguer (Noguera), celebrarà aquest dissabte 20 de febrer els actes de commemoració del seu 850è aniversari, que s'han presentat aquest dijous a l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI). Les activitats previstes s'iniciaran amb un repic de campanes de benvinguda a càrrec de la Confraria de Campaners de Catalunya i seguiran amb una conferència de l'historiador Joan Busqueta.

Durant la jornada també es farà una ofrena floral als Comtes d'Urgell, fundadors del monestir. Abans de la cloenda oficial, l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC), oferirà un concert amb obres de Wagner, Chopin, Khatxaturian i Granados, sota la direcció d'Alfons Reverter i Joan Ramon Salamó, al piano.
 
Els actes, que han donat a conèixer aquest dijous la directora de l'IEI, Montserrat Macià, el director del Monestir de les Avellanes, Robert Porta, i el director de l'OJC, Alfons Reverter, s'iniciaran amb un repic de campanes de benvinguda i seguiran amb la conferència que pronunciarà el professor d'Història de la UdL, Joan Busqueta, sota el títol 'La fundació del Monestir de les Avellanes en el context d’una nova espiritualitat'.

La jornada també inclourà una ofrena floral als Comtes d'Urgell, fundadors del Monestir de les Avellanes, així com un concert de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida amb obres de Wagner, Chopin, Khatxaturian i Granados. Aquest serà un concert en què es convidaran els alumnes més avantatjats dels centres musicals de l'Acadèmia OJC.

Durant la seva intervenció, Macià ha destacat que la commemoració serà una manera d'associar religiositat, cultura i oci, "una barreja que fa temps s'aplica amb èxit a molts indrets del territori". La directora de l'IEI ha dit que des de l'organització sempre s'ha treballat amb una visió de futur que cal seguir incentivant, "perquè el país passa, en certa manera, per les mans de comunitats com la que viu i gestiona el monestir, com un clar reflex del signe identitari de Catalunya".