La Paeria debatrà pagar l'IVA i l'IRPF a l'Agència Tributària Catalana

CiU, ERC i la Crida-CUP han presentat una moció en la qual s'insta l'executiu del PSC ha fer aquest canvi | Asseguren que la proposta també pot ser ben acollida pels federalistes

À.Ll
18 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:52h
CiU, ERC i la Crida han presentat la moció
CiU, ERC i la Crida han presentat la moció | Àlvar Llobet
CiU, ERC i la Crida per Lleida-CUP han presentat aquest dijous una moció conjunta que insta l'executiu local de la Paeria a fer els pagaments d'IVA i IRPF es facin a través de l'Agència Tributària Catalana. En el text presentat, les tres formacions recorden els passos que les administracions catalanes han anat fent en els darrers anys per crear una nova hisenda catalana.

D'aquesta manera, es recorda el pacte que les quatre diputacions catalanes van firmar el 2012 a favor de la cooperació en la gestió d'impostos municipals, i també l'acord del 20 de febrer del 2014 per la creació de Tributs de Catalunya, que ofereix una finestreta única a través de 200 oficines tributàries. En aquest sentit, els tres grups municipals consideren que la disponibilitat d'una Agència Tributària pròpia significaria "un avantatge" en la gestió de les hisendes locals.

Les formacions asseguren que la proposta també pot ser votada pels federalistes

El líder d'ERC, Carles Vega, ha indicat que la presentació d'aquesta moció es basa en una "coherència" amb els postulats polítics de les tres formacions, alhora que ha indicat que aquesta proposta presentada també podria tenir el suport dels federalistes del PSC i del Comú de Lleida.

El líder de CiU, Toni Postius, ha indicat per la seva banda que si aquesta moció prosperés, Lleida seria la ciutat més gran de Catalunya que hauria decidit pagar els seus impostos d'IVA i IRPF a l'Agència Tributària Catalana.