Roben uns 200 arbres fruiters a Sunyer i els pagesos demanen més vigilància

Sospiten que es van endur els albercoquers, presseguers i nectariners durant el cap de setmana amb una furgoneta

ACN
17 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:47h
Un dels pagesos afectats pel robatori
Un dels pagesos afectats pel robatori | Laura Cortés
El sindicat agrari Asaja ha denunciat aquest dimecres el robatori d'uns 200 arbres fruiters acabats de plantar a Sunyer (Segrià). Són albercoquers, presseguers i nectariners valorats en uns 3.000 euros. Els afectats han estat 3 pagesos del municipi que sospiten que els robatoris ha tingut lloc aquest cap de setmana i que els lladres han utilitzat una furgoneta amb la part del darrera quadrada.

A un d'ells, el Jordi Huguet li han robat 80 exemplars, valorats en més de 700 euros. El president d'Asaja Lleida, Pere Roqué, ha explicat que sol·licitaran una reunió amb els Mossos d'Esquadra i demana als pagesos afectats que denunciïn. A més, diu que no entén perquè roben fruiters acabats de plantar ja que no es poden vendre i demana que s'incrementi la vigilància policial als camps, sobretot al Baix Segrià.
 
El Jordi Huguet va denunciar el robatori de 80 albercoquers aquest dimarts. Li van robar aquest cap de setmana i ara ja n'ha plantat de nous. De moment aquesta és l'única denúncia que han rebut els Mossos d'Esquadra. De robatoris però, asseguren que n'hi ha més i per aquest motiu, el president d'Asaja Lleida, Pere Roqué, demana als pagesos que n'hagin estat víctimes que ho denunciïn perquè els cossos de seguretat "siguin conscients de la problemàtica".

"Ja teníem un any complicat i només ens faltava això", ha lamentat Roqué. "No pot ser que els pagesos que planten varietats noves al cap de dos dies els les arranquin". A més, des del sindicat no entenen aquests robatoris ja que asseguren que els fruiters "no tenen una sortida al mercat".

Aquests robatoris, apunta Roqué, no només suposen una pèrdua econòmica al pagès que ha de tornar a comprar els arbres, sinó que suposa que ha d'invertir més temps en tornar-los a anar a buscar, plantar i condicionar el terreny.

Els pagesos demanen que s'incrementi la vigilància als camps, amb més patrullatge, sobretot al Baix Segrià. Per aquest motiu Asaja demanarà una reunió amb els Mossos d'Esquadra.