Els menors de 10 anys tindran entrada gratuïta per a les visites guiades i tallers dels museus de Tàrrega

Conveni entre l'Ajuntament i els tres col·legis públics de la ciutat per fomentar activitats acadèmiques al Museu Comarcal de l'Urgell i Cal Trepat

ACN
16 de febrer del 2016
Actualitzat a les 19:00h
L'alcaldessa de Tàrrega al Museu Comarcal
L'alcaldessa de Tàrrega al Museu Comarcal | Ajuntament de Tàrrega
L'Ajuntament de Tàrrega ha signat aquest dimarts un conveni de col·laboració amb els tres col·legis públics de la ciutat per fomentar entre els alumnes l'ús dels recursos pedagògics dels dos museus municipals. L'acord facilitarà l'accés dels escolars al Museu Comarcal de l'Urgell i al Museu de la Mecanització Agrària de Cal Trepat mitjançant visites guiades, tallers i activitats adaptades a les necessitats curriculars de cada centre.

Segons el conveni, els alumnes menors de 10 anys gaudiran de tarifa gratuïta a les visites i tallers. Paral·lelament, els alumnes de més de 10 anys tindran un descompte del 60%. Així mateix, s'aplicarà una rebaixa addicional del 10% al curs següent en cas que el centre superi les 800 visites.
 
L'acord s'ha subscrit amb els col·legis Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà i Maria Mercè Marçal. Val a dir que l'Escola Pia de Tàrrega, centre concertat, també es va adherir a aquesta iniciativa l'any passat.

La col·laboració també es traduirà en la cooperació activa entre l'equip humà dels museus i el professorat. A més de planificar conjuntament les activitats, els museus targarins posaran a disposició dels docents la seva documentació d'història, arqueologia i art. D'aquesta forma es vol promoure la realització de treballs per part d'alumnes que tractin sobre la història de la ciutat i la comarca. L'alcaldessa Rosa Maria Perelló ha subratllat que gràcies a aquesta entesa ''els equipaments museístics s'apropen als escolars a la vegada que es fomenta el seu coneixement sobre el passat i el patrimoni local''.

Nou programa de conferències sobre el llegat jueu a Tàrrega

En un altre ordre de les coses, el Museu Comarcal de l'Urgell iniciarà dijous una nova edició del cicle de conferències sobre el passat jueu medieval de Tàrrega. Seran 6 sessions que es desenvoluparan fins al juliol al voltant del llegat històric que exhibeix la sala permanent 'Tragèdia al Call – Tàrrega 1348'. En aquest cas, la conferència inaugural detallarà la restauració dels teixits trobats a la necròpoli jueva de Les Roquetes. La ponent serà Elisabeth Cerdà, restauradora del Museu Tèxtil de Terrassa.