La nova delegada de Governació a Lleida diu que serà «implacable» contra els pisos buits dels bancs

Anna Feliu es mostra disposada a fer complir la llei antidesnonaments i assumeix el càrrec amb la voluntat d'estar al costat del món local

À.Ll / ACN
16 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:51h
Anna Feliu, nova delegada de Governació a Lleida
Anna Feliu, nova delegada de Governació a Lleida | Salva Miret
L'alcaldessa de l'Albi i fins ara responsable de Joventut a Lleida, Anna Feliu, ha pres possessió aquest dimarts com a nova directora dels serveis territorials de Governació, Administracions Públiques i Habitatge. Feliu es fixa com a principal prioritat en aquesta nova etapa estar al costat dels ajuntaments i dels consells comarcals per tal "d'intentar fer la millor tasca pel territori i pel país".
 
Anna Feliu ha situat com la principal prioritat en aquesta nova etapa que enceta al capdavant de Governació, Administracions Públiques i Habitatge a Lleida estar al costat dels alcaldes i regidors, així com dels ajuntaments i consells comarcals per tal "d'intentar fer la millor tasca pel territori i pel país.

Implacable contra els pisos buits dels bancs

En l'àmbit de l'Habitatge, ha afirmat que el Govern serà "implacable" a l'hora de fer complir la Llei antidesnonaments, la qual, entre altres mesures, preveu la cessió de pisos buits per part d'entitats financeres perquè siguin destinats a lloguer social per a famílies en situació de vulnerabilitat.

En aquest sentit, s'ha mostrat convençuda que amb la llei els bancs aniran cedint pisos buits per a lloguer social tot i que no ha pogut concretar quants seran els habitatges que les entitats financeres cediran a la demarcació de Lleida, com els set que ja ha cedit Bankia, cinc a Lleida i dos a Balaguer. Sobre aquesta qüestió també ha remarcat la necessitat que els ajuntaments hi juguin un paper important.

Per la seva part, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha defensat el caràcter de servidor públic que suposa ser un representant del Govern al territori i, per això, ha situat la "transparència" com a element bàsic en la gestió, tenint en compte que "estem al servei de la gent i del país". Farré també ha remarcat que en aquesta nova legislatura tots els directors de serveis territorials ho seran tant per les Terres de Lleida com per l'Alt Pirineu i Aran.

Finalment, Anna Feliu també ha tingut paraules d'agraïment cap als antics companys de Joventut, etapa de la qual ha dit s'emporta "aprenentatge" en la nova responsabilitat a Governació. També ha agraït al seu antecessor en el càrrec, Jordi Curcó, que ha qualificat com una "persona entregada" i que ha estat "a disposició del món local". Curcó, per la seva part, ha desitjat una "bona tasca" a la nova responsable de Governació a Lleida, ha agraït el "bon treball" dels funcionaris dels serveis territorials i ha destacat que ha treballat aquests prop de tres anys "amb total dedicació" malgrat "aquests temps tan complexes que ens ha tocat viure".