Borges sortirà a borsa per ampliar capital i «conquerir» Andalusia amb ametllers

La companyia preveu captar 30 milions d'euros que possibiliti l'explotació de 2.500 hectàrees al sud d'Espanya | La firma celebrarà aquest dimarts la junta extraordinària d'accionistes

15 de febrer del 2016
Actualitzat a les 19:16h
Una de les seus de l'empresa Borges
Una de les seus de l'empresa Borges | Borges S.A
La companyia de fruits secs Borges busca diners per ampliar la seva producció al sud d'Espanya. L'objectiu de la firma de la família Pont és captar un total de 30 milions d'euros amb la seva sortida a borsa que permeti un pla d'expansió empresarial entre 2016 i 2021, un creixement que possibilitarà la compra terrenys a Andalusia i Portugal per sembrar-hi ametllers i, en menor mesura, nous i festucs.

Borges calcula que en els propers cinc anys podrà augmentar el nombre d'hectàrees en explotació fins a 2.500. Aquesta ampliació de capital preveu l'emissió i posada en circulació de 1.127.000 noves accions amb un valor nominal de 3.01 euros cadascuna.

Per articular aquestes voluntats, l'empresa ha convertit Agrofuse, una petita societat que ja cotitzava, amb Borges Agricultura & Industrial Nuts, una nova empresa que és el fruit de l'agrupació de sis filials que gestionaven l'activitat de fruits secs de la companyia amb 1.300 hectàrees de cultius propis a Espanya i Estats Units. Aquestes companyies han tancat el 2015 amb una facturació de 206,5 milions d'euros.

Junta d'accionistes aquest dimarts 

La firma celebrarà aquest dimarts la junta extraordinària d'accionistes on es decidirà la sol·licitud d'admissió a negociació de les seves accions al mercat continu sempre i quan les condicions del mercat així ho aconsellin.