Joan Reñé recorda Muriel Casals com una de les persones que ha «fet gran» el procés

Segons el president de la Diputació de Lleida, la diputada de Junts pel Sí "continuarà sent una de les veus més emblemàtiques i representatives d'aquest projecte col·lectiu que és la llibertat de Catalunya"

ACN
14 de febrer del 2016
Actualitzat a les 18:58h
Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida
Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida | José Manuel Gutierrez / ND
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s'ha sumat a les mostres de condol per la mort de la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium, Muriel Casals, a través d'un escrit on enalteix la seva trajectòria i aportació al país. Per Reñé, Casals és una de les persones que ha "fet gran" el procés i augura que "continuarà sent una de les veus més emblemàtiques i representatives d'aquest projecte col·lectiu que és la llibertat de Catalunya".
 
El president de la Diputació de Lleida recorda que l'última vegada que va parlar amb la Muriel Casals va ser en la presa de possessió del president Puigdemont. "Com sempre, el seu caràcter afable, el seu to pausat i aquell somriure franc amb qui s'adreçava a tothom, transmetia una sensació de serenor, proximitat i convicció".

Reñé i Casals es va conèixer el 2012, quan ella, en tant que presidenta d'Òmnium Cultural, va fer la Lliçó inaugural de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. "Com en tot projecte colossal, són les persones les qui els fan realment grans. I en aquest sentit crec, sincerament, que l'arribada de la Muriel Casals a la presidència d'Òmnium Cultural i la seva implicació política (que sempre havia tingut) donà un impuls rellevant a l'entitat que presidia i al procés d'independència iniciat el 2010, amb la primera gran manifestació sota el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim'".

I afegeix que "després del trist succés a què ens ha abocat l'atzar més absurd, la Muriel Casals continuarà sent una de les veus més emblemàtiques i representatives d'aquest projecte col·lectiu que és la llibertat de Catalunya i una vida millor per a tothom". L'escrit de Reñé conclou: "Ella va dir un dia 'No som aquí per buscar un somni. Nosaltres som el somni'. Doncs aquest 'somni' continua i continuarà per acabar el que ella va iniciar".