La Panera de Lleida posa al mateix nivell dissenyadors de moda i artistes visuals

El nou programa expositiu compta amb artistes com Txell Miras, Miriam Ponsa, Guillermo Mora i Teresa Solar

Centre d'art la Panera de Lleida
Centre d'art la Panera de Lleida | Arxiu
ACN
13 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:55h
El Centre d'Art Contemporani La Panera de Lleida ha estrenat aquest dissabte quatre noves exposicions entre els quals destaca una reflexió sobre el cos i l'art a través del vestuari amb obres de 36 artistes. La mostra, titulada 'Vestir i desvestir cossos. Fenomenologies d'aparició', inclou creacions de destacades dissenyadores catalanes com Txell Miras o Míriam Ponsa.

Vinculada amb aquesta proposta també s'ha inaugurat a l'espai Mini Panera 'Seguir el fil', centrada en les textures, els teixits i el disseny. La programació inclou també la instal·lació 'L'escriptori circular', de Guillermo Mora i Teresa Solar, i la sèrie de cartells 'Situacions', inspirada el el popular barri venecià de Castello. Aquesta darrera exposició es podrà visitar fins el 20 de març i la resta fins el 22 de maig.
'Vestir i desvestir cossos'

'Vestir i desvestir cossos. Fenomenologies d'aparició' proposa una reflexió al voltant del cos i de l'art a través del vestir. La mostra situa la indumentària al centre d'una reflexió abordada tant des del disseny de moda com des de les pràctiques artístiques. S'organitza en cinc dispositius de reflexió: cos ferit, cos construït, cos expandit, cos absent i cos polític. La mostra posa en relació propostes de disseny emergent, professionals de la moda i artistes que situen la relació del cos amb el vestir al centre del seu treball.

En aquesta exposició hi participen un total de 36 artistes: Ana Laura Aláez, Nora Ancarola, Stéphanie Baechler, Ramon Guillén-Balmes, Isabel Banal, Anna-Sophie Berger, Denys Blacker, María Castellanos, Júlia Coma Vilarasau, Lucía Cuba, David Delfín, Emma Escuer, Pepe Espaliú, Ali Yerdel i Anastasia Pistofidou, Laura Fernández Antolín, Esther Ferrer, Lena Gallovicova, Nadine Goepfert, Rubén Grilo, Enric Majoral, Ana Mir, Txell Miras, Juan Luis Moraza, María Morgui, Juan Muñoz, Peter Pohjola, Maria Palomeras, Miriam Ponsa, Joana Poulastrou, Laura Puigdellívol, Mariaelena Roqué, Tea Sirbiladze, Jana Sterbak, Pan Weiju.

L'exposició, ubicada a la primera planta, també es podrà visitar fins el 22 de maig.

"L'escriptori circular"

A l'exposició de Guillermo Mora i Teresa Solar, 'L'escriptori circular', els artistes plantegen una gran instal·lació que parteix d'un moble de treball poc comú: l'escriptori circular. La seva intervenció específica per a la planta 0 de la Panera s'expandeix en l'espai i revela múltiples capes i dimensions. L'exposició es podrà visitar fins el 22 del maig, a la planta zero del Centre.


"Seguir el fil"

L'exposició 'Seguir el fil' se centra en les textures, en els teixits i en el disseny. Ofereix un recorregut per descobrir diverses textures que es poden reconèixer al tacte i conviden al visitant a imaginar quines són les seves possibles utilitats. Aquest és el cas d'Alejandro's carpet, una catifa realitzada per Emiliana Design, que ofereix la possibilitat de participar en el seu disseny i personalitzar-la. Es podrà visitar a l'Espai miniPanera fins el 22 de maig.

"Situacions"

El Centre de Documentació acollirà fins el proper 13 de març la sèrie de cartells 'Situacions', que respon a la invitació que la Temporary Gallery de Colònia va fer a Sergio Rubira per participar en la presentació d'aquest centre d'art durant els primers dies de la 56a Biennal de Venècia.

En aquest projecte han participat els artistes: Ignasi Aballí, Cabello/Carceller, Dora García, Rogelio López Cuenca, Cristina Lucas, Julia Montilla, Juan Luis Moraza, Itziar Okariz i Juan Pérez Agirregoikoa.