La nova direcció d'Infraestructures.cat no té decidit el futur de Rosell, implicat en el 3%

El Departament d'Economia, governat per ERC, desmenteix que l'exdirector general hagi estat nomenat per a cap càrrec, i que la seva actual ubicació laboral procedeix de l'anterior govern d'Artur Mas

Redacció
11 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:15h
Josep Antoni Rosell, investigat pel cas 3%
Josep Antoni Rosell, investigat pel cas 3% | ACN

Josep Antoni Rosell, l'exdirector general de l'empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya SAU, més coneguda com Infraestructures.cat, investigat pel cas de cobraments il·legals a CDC a canvi d'adjudicacions públiques, continua treballant en aquesta empresa adscrita al Departament d'Economia de la Generalitat però sense ostentar cap càrrec directiu, i es dedica a elaborar estudis sobre projectes internacionals, segons han informat fonts del Departament a NacióDigital.

La direcció d'Infraestructures no ha decidit res sobre el futur de Rosell, i en aquesta nova etapa acabada d'iniciar no ha fet cap ratificació formal de la funció de Rosell dins la companyia. I no es descarta la possibilitat que s'opti per l'acomiadament sense esperar el desenllaç del procediment judicial en curs.

El nou president de l'empresa, Joan Jaume Homs, tot just va prendre possessió del càrrec aquest dimarts dia 9, i ahir dimecres es va incorporar al lloc, per la qual cosa totes les decisions governamentals que afecten l'actual situació laboral de Rosell procedeixen del govern anterior, ha detallat un portaveu de la companyia.

L'exdirector general té contracte laboral fixe i en aquest moment no ha estat acusat ni condemnat i, per tant, en base a la presumpció d'innocència, en cas de ser acomiadat, l'acció podria tenir caràcter improcedent i l'afectat tindria les opcions de reintegrar-se al Departament o bé rebre una important indemnització.

Rosell va ser apartat del càrrec l'octubre de 2015

Rosell, que també era el president de la mesa de contractacions, va ser apartat del càrrec després que esclatés el cas del 3% que el considerava el vincle entre les empreses i CDC, si bé no se'l va acomiadar perquè amb la presumpció d'innocència s'hagués considerat improcedent.

El jutjat del Vendrell va trobar documentació relativa al canal Segarra-Garrigues dins de la caixa forta de Rosell que va ser oberta en el marc de la investigació. En concret es van trobar papers d'empreses amb les quals va tractar Rosell quan treballava a la conselleria d'Agricultura i que feien referència a la construcció del canal, adjudicat ASG.