ERC denuncia que el govern d'Àngel Ros incompleix el cartipàs i veta les votacions a les comissions

La formació ha fet pública la seva queixa després que l'executiu hagi respost per escrit una proposta sense donar opció al debat

Redacció
10 de febrer del 2016
Actualitzat a les 16:42h
Vega i Ros durant un ple de la Paeria
Vega i Ros durant un ple de la Paeria | Àlvar Llobet
El grup municipal d'ERC a la Paeria denuncia que l'equip de Govern incompleix reiteradament el cartipàs i l'acord de la Junta de Portaveus en referència a debatre i votar a les comissions les propostes de resolució dels grups municipals. L'última mostra ha tingut lloc aquest dimecres a la Comissió per a la política cultural, quan s'ha respòs per escrit una proposta sense donar opció al debat ni a la votació.

La formació havia presentat una proposta instant l'executiu a crear un projecte educatiu, divulgatiu i de recerca al futur espai expositiu dels músics lleidatans previst a l'Auditori aprofitant la celebració de l'Any Granados.

La regidora Núria Marín assegura que "aquesta manera de fer va en contra del que diu el cartipàs", en concret, en l'apartat del funcionament de les comissions, on s'especifica: "adoptant-se els acords pel sistema de vot ponderat".

Pel que fa a la proposta de resolució, Marín ha lamentat que "el Govern només vol fer una guia pedagògica, però serà un museu estàtic". Així, considera que "si no s'afegeix la vessant educativa i de recerca al projecte museístic, es perdrà l'oportunitat de fer un centre proactiu que generi activitat divulgativa entorn dels músics de Lleida".