Facebook està «destrossant» el rendiment i la bateria del teu mòbil i aquesta n'és la solució

L'intens us i la dependència dels usuaris de la xarxa socials converteixen la seva aplicació mòbil gairebé en un "virus"

Redacció
09 de febrer del 2016
Actualitzat a les 18:51h
990_1455019569fotonoticia_20160208140508_1280x620
990_1455019569fotonoticia_20160208140508_1280x620
Fa dies que els usuaris van comprovar que, sense Facebook instal·lat a Android, el telèfon va un 15% més ràpid. A més, un telèfon amb l'aplicació de la xarxa social desinstal·lada podria estalviar fins a un 20% de l'autonomia de la seva bateria en cas d'Andorid i un 15% en de d'iOS.

És a dir, l'intens us i la dependència dels usuaris de la xarxa socials converteixen la seva aplicació mòbil gairebé en un "virus" que alenteix la velocitat de l'aparell i fulmina la seva bateria. Afortunadament, existeixen alternatives que permeten consultar la xarxa social sense haver de patir els efectes que suposa tenir l'aplicació instal·lada al telèfon.

Samuel Gibbs, redactor de The Guardian, va voler comprovar com afecta l'aplicació de Facebook a la bateria d'un telèfon. A Android, amb l'app de la xarxa social desinstal·lada, el telèfon podria estalvar fins a un 20% de la seva bateria. No només en els terminals del sistema operatiu de Google, també a iOS. Desinstal·lar Facebook a l'iPhone comportaria un estalvi d'un 15% de la bateria.

Però pot fer-se servir Facebook mantenint la bateria i recorrent a altres opcions.

Facebook Lite

Aquesta aplicació llançada per la pròpia xarx social té com a finalitat poder funcionar fluidament en telèfons que no poden tolerar el volum d'emmagatzematge tan alt com el que suposa l'aplicació oficial. Facebook Lite ocupa menys espai al telèfon i també estalvia bateria, encara que compleix les mateixes funcions que l'aplicació normal, encara que amb disseny més obsolet.

Facebook Web

Una altra opció per poder consultar Facebook sense patir els danys col·laterals de l'aplicació és recórrer a la versió web. Pot utilitzar-se Facebook des de qualsevol navegador mòbil i accedir als mateixos continguts encara que no amb la comoditat que aporta l'aplicació nativa de la xarxa social.

No esborris Facebook: bloqueja-la

Per últim, pot mantenir-se l'aplicació d'Android i recórrer a altres opcions que milloren la bateria del dispositiu. Aquestes aplicacions permeten limitar l'activitat d'aplicacions en segon pla per limitar així el seu consum de bateria i de recursos del telèfon. Fins i tot hi ha fabricants que integren aquestes solucions a la seva interfície d'usuari perquè siguin més accessibles.

Opcions com Greenify, una aplicació gratuïta que acaba amb els processos en segon pla de manera automàtica i permet a l'usuari que algunes aplicacions entrin en mode hibernació de forma automàtica. Com Greenify, també Battery Aid, una altra aplicació amb la mateixa finalitat però amb un procés diferent: desactiva la connexió de dades, el Wi-Fi i el Bluetooth quan aquests no s'estan usant.