La propietària del terreny on s'ubica la tanca que afecta els Pifarré portarà el cas als tribunals

El seu advocat ha presentat aquest dimarts un escrit d'al·legacions a la Paeria i demana a Urbanisme que es declari il·legal aquesta obra

ACN
09 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:53h
La tanca que barra el pas als Pifarré
La tanca que barra el pas als Pifarré | Ramaderia Pifarré
La veïna propietària del terreny on la família Plaza ha col·locat la tanca que impedeix el pas a la granja Pifarré ha demanat a Urbanisme, a través del seu advocat, Albert Panabera, que la declari il·legal. Panabera ha presentat aquest dimarts un escrit d'al·legacions en el procediment urbanístic que l'Ajuntament de Lleida té iniciat sobre la legalització del lloc concret on la família Plaza ha implantat la porta.

L'objectiu, ha explicat, és deixar constància que la porta s'ha aixecat en propietat aliena i que la seva propietària vol que es tregui. L'advocat de la veïna afectada també ha apuntat que, un cop recopilada tota la informació, està previst que la setmana que ve es denunciï el cas als jutjats per la via civil. Per la seva banda, l'Ajuntament de Lleida insisteix en què aquesta problemàtica l'han de resoldre els afectats entre ells en tractar-se d'una propietat privada i que la Paeria va autoritzar la construcció de la tanca perquè complia els requisits legals.
 
L'advocat ha explicat que l'objectiu de presentar a Urbanisme un escrit d'al·legacions és deixar constància a l'expedient administratiu que la col·locació final de la porta s'ha variat respecte al projecte inicial al qual l'ajuntament va autoritzar la llicència. S'oposen per tant, al procés de legalització iniciat per col·locar la porta en un altre emplaçament. L'advocat ha dit que si Urbanisme decideix no legalitzar la porta en aquesta situació, s'haurà de retirar.

La Paeria diu que va atorgar l'obra "sense prejudici de tercers"

Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, ha assegurat que la Paeria "està al costat" dels Pifarré però que la normativa de caràcter general recull que quan l'Ajuntament atorga una llicència d'obres ho fa sense perjudici de tercers i salvant el dret de propietat.

Segons Larrosa, l'Ajuntament comprova que sigui possible l'obra d'acord amb el planejament urbanístic però no té en compte qui és el propietari de la finca. A més, afegeix, la legislació diu que si algun particular considera que s'ha fet alguna actuació en la seva propietat, s'ha de resoldre entre ells per la via civil.

Precisament per via civil està previst que es denunciï el cas la setmana que ve. L'advocat Albert Panabera, del despatx Dorinda Aventín, ha explicat que estan recopilant tota la informació per denunciar el cas als jutjats. Panabera ha dit que la veïna dóna suport als Pifarré, que els reconeix el dret de pas i que per aquest motiu ha decidit iniciar tots els tràmits necessaris perquè la porta es tregui del lloc on s'ha posat, perquè està en un terreny de la seva propietat.