La policia tailandesa té proves d'ADN i testimonis que incriminen Artur Segarra

Els agents apunten que les versions obtingudes concorden entre elles | Sospiten que va actuar sol quan va assassinar, esquarterar i llançar les restes de David Bernat al riu Chao Phraya

EFE
09 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:03h
Artur Segarra, detingut per la policia
Artur Segarra, detingut per la policia | efe
La policia tailandesa ha assegurat que disposa de proves d'ADN i declaracions de testimonis que permeten incriminar Artur Segarra com a responsable de l'assassinat a Bangkok de l'executiu David Bernat.

El general de la policia, Panya Mamem, cap de la investigació criminal, ha apuntat que les versions obtingudes d'una desena de testimonis concorden entre elles. Tot i això, ha evitat especificar si les mostres d'ADN van ser trobades a la casa de Bangkok registrada dissabte.

Més enllà, els agents sospiten que Segarra va actuar sol quan va assassinar, esquarterar i llançar les restes de Bernat al riu però creu que en la trama d'extorsió de la víctima hi podria haver més implicats.

La Cort Penal va emetre aquest dilluns una ordre d'arrest contra el sospitós, a qui acusa d'assassinat premeditat i ocultació de proves.

Segarra va ser detingut diumenge a Cambodja, on havia fugit dos dies abans, i retornat ahir a les autoritats tailandeses, davant les que es va declarar innocent dels càrrecs, si bé va admetre que coneixia la víctima.

La policia preveu registrar de nou avui l'apartament del sospitós i la casa en al que, presumptament, hauria retingut i assassinat l'executiu, per buscar-hi més proves que permetin determinar si va tenir col·laboradors.

Al registre hi aniran amb la xicota de Segarra, Pridsana Saenubon, qui va declarar que no coneixia la víctima després de ser detinguda i interrogada per la policia un dia després que el presumpte responsable del crim fugís del país.

El cadàver de Bernat, un consultor d'uns 40 anys i que va desaparèixer fa unes setmanes, va aparèixer desmembrat entre finals de gener i principis de febrer en diverses zones del riu Chao Phraya, que creua la capital tailandesa.

L'equip forense va determinar que la víctima va morir per asfixia entre el 25 i 27 de gener

La policia tailandesa creu que Bernat va ser segrestat i extorsionat amb l'objectiu d'aconseguir accés als seus comptes bancaris a Singapur.

En aquest sentit, la investigació va detectar "moviments de grans quantitats de diner" des dels comptes de Bernat cap a bancs d'Espanya i Tailàndia, entre els que s'hi trobaria el compte de Segarra, que segons la premsa local hauria rebut uns 900.000 euros.